Nincs még végleges megállapodás a Porsche és a Red Bull között? - F1VILÁG.HU

Nincs még végleges megállapodás a Porsche és a Red Bull között?

Hiába kerültek ki hivatalos dokumentumok a Porsche és a Red Bull jövőbeli házasságáról, egyes lapértesülések szerint a felek még nem állapodtak meg egymással véglegesen.

Szerda este az F1Világon is beszámoltunk arról, hogy a marokkói hatóságok nemrégiben közzétették azokat a dokumentumokat, melyek a Porsche és a Red Bull jövőbeli együttműködéssel kapcsolatosak. Minderre azért került sor, mert a globális kartellellenes hatóságoknak zöld utat kell adniuk a partnerséghez, ezen a folyamaton pedig úgy az Európa Unióban, mint ahogy több mint 20, EU-n kívüli országban át kell esni. Ezek egyike Marokkó is, ahol viszont a helyi kormányzati jogszabályok előírják, hogy a kérelmeket a jóváhagyást követően kötelező közzétenni. Az engedélyek megszerzéséhez pedig a Porschének, valamint a Red Bullnak fel kellett fedniük együttműködésük részleteit, ezt a jelentést pedig nyilvánosságra is hozták Marokkóban.

A dokumentumból kiderült, a Porsche július 8-án értesítette a marokkói hatóságokat, miszerint 10 éves megállapodást köt a Red Bull-lal. Ennek keretében 50 százalékos részesedést vállal a versenycsapat működtetésében, és várhatóan augusztus 4-én be is jelentik a partnerséget.

 

A dokumentumok ellenére azonban a RacingNews365.com című internetes portál cikkében azt írja, a felek még semmit sem véglegesítettek, és a helyzet nem is igazán változott az év eleje óta. A lap a Red Bullhoz közel álló forrásaira hivatkozik.

A portál szerint a Porsche még mindig a végleges 2026-os motorszabályokra vár, ezt követően kívánja csak véglegesíteni együttműködését a Red Bull-lal.

Úgy tudni, a Nemzetközi Automobil Szövetség legkésőbb augusztus második hetében véglegesíti majd a 2026-os, erőforrásokra vonatkozó regulákat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!