Norris: Albon esete is mutatja, milyen kemény világ a Forma-1 - F1VILÁG.HU

Norris: Albon esete is mutatja, milyen kemény világ a Forma-1

Lando Norris szerint jó barátja, Alex Albon fel fog állni a padlóról azt követően, hogy elveszítette Forma-1-es ülését a Red Bull csapatánál.

A thai versenyző nagy lehetőséget kapott az energiaital-gyárosoktól, 2019-ben ugyanis a gyengén teljesítő Pierre Gasly helyét vehette át.

Albon nagy reményekkel vágott neki a 2020-as szezonnak, Max Verstappennel azonban ő sem tudta tartani a lépést. Bár egy alkalommal felállhatott a dobogóra, a csapat végül úgy döntött, Sergio Perezt ülteti helyére az idei szezonban.

A thai versenyző így idén a Red Bull tartalékosa lesz, emellett pedig rajthoz áll a német túraautó-bajnokságban, azaz a DTM-ben.

„Rendkívül nagyra tartom Alexet, és nagyon tisztelem őt. Sajnálatos, hogy elveszítette az ülését” – mondta Lando Norris, aki köztudottan remek kapcsolatot ápol Albonnal. „De meggyőződésem, hogy vissza fogja küzdeni magát, és megpróbál visszatérni a Forma-1-be.”

„Jó barátok vagyunk Alexszel, remekül kijövünk egymással. Jókat beszélgetünk, meg ilyenek. Hogy őszinte legyek, erről a dologról nem sokat beszéltem vele. Egy kicsit sajnálom, mert tudom, hogy ő egy nagyon jó versenyző.”

„És ez is jól mutatja, mennyire kemény világ a Forma-1: lehetsz te elképesztően jó versenyző, és legyőzhetsz majdnem mindenkit, aki ellen versenyeztél az alsóbb kategóriában, ám ha fellépsz az F1-be, hirtelen egy kicsit versenyképesebbé válik a környezet. Kegyetlen világ ez néha. Majdnem olyan gyorsan véget érhet, mint ahogy elkezdődött.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!