Friss hírek

Norris az FIA-t bírálja: Rossz döntés, igazságtalan büntetés

Lando Norris, a McLaren versenyzője igazságtalannak érzi az Azeri Nagydíj időmérő edzését követően kapott három rajthelyes és három büntetőpontos szankciót, és szerinte vannak esetek, amelyeket az FIA átgondolhatna.

Norris háromhelyes rajtbüntetést kapott, miután az időmérő edzésen a piros zászló érvénybe lépését követően még egyszer átszelte a célvonalat, így a 6. helyett csak a 9. pozícióból rajtolhat

A brit pilóta a bokszbejáratnál vette észre a piros zászlós jelzést, és megkérdezte a csapatát, mit tegyen, azonban nem kapott időben választ, így továbbhajtott. 

Hirdetés
 

Az időmérő edzés után az FIA megvizsgálta az esetet és úgy döntöttek, három hellyel hátrébb sorolják a brit pilótát – Norris egyébként enyhébb büntetést kapott, mint amit a szabálykönyv előír, mivel az FIA elfogadta, hogy nagyon kevés ideje volt reagálni a McLaren pilótájának. 

„Ez nehéz, mert ezzel a tempóval, amivel megyünk, gyors döntést kell hoznunk azzal kapcsolatban, hogy mi a legjobb és legbiztonságosabb dolog” – nyilatkozta a brit. 

„Lehetett volna az akadály a bokszutcában is, és ilyenkor nem szabad bemenni – akkor pedig egy másik történet lett volna – „miért mentél be a bokszutcába, nem kellett volna”.”

„Szóval nehéz. Nem volt időm beszélni a mérnökömmel, hogy be kellene-e mennem vagy nem. Mindent megtettem, amit úgy gondoltam, hogy meg kell tennem.”

Norris szerint egy figyelmeztetés is elegendő lett volna, és a stewardok elnézőbbek is lehetnének a hasonló helyzetekben – ehelyett a brit rajtbüntetése mellé még 3 büntetőpontot is kapott, így már összesen 8 áll a neve mellett – 12 büntetőpont után pedig automatikusan egy versenyről eltiltják. 

„Ez még rosszabbá teszi a helyzetet. Nem érdemlek három pontot ezért, nem csináltam semmi veszélyeset. Nem csináltam semmit, nem tudtam, fogalmam nem volt róla. Néhány helyzetben átgondolhatnák, hogy mi történik. Egy ilyen döntésnek nem kellene elrontania a versenyemet. A véleményem, hogy ez egy rossz döntés, egy igazságtalan büntetés, igazságtalan szabályozás, de ez van, nem tudok mit tenni” – mondta Norris. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!