Friss hírek

Norris Bottasnak: Soha nem nézed a közönséget?!

A versenyzők számára is furcsa volt, hogy rajongók nélkül rendezték meg a 2020-as F1-es szezonnyitót, az Osztrák Nagydíjat – a pilóták elmondták, mikor fájt nekik különösen a nézők hiánya.

A koronavírus-járvány miatt a szezonnyitó Osztrák Nagydíjon nem vehettek részt a nézők, ahogy a következő néhány futamot – így a Magyar Nagydíjat – is zárt kapuk mögött rendezik. A futamot követő sajtótájékoztatón a pilóták meséltek arról, milyen érzés volt számukra így versenyezni. 

„A versenyen nem volt különbség. Nyilván teljesen a versenyre koncentrálsz és a vezetésre” – kezdte mondanivalóját Bottas

„Soha nem nézed a közönséget?” – kérdezte meglepődötten Norris Bottastól. 

„Nem igazán” – válaszolta a finn. „A versenyen egy dologra koncentrálok. Szóval itt nem volt különbség, de amit mindig nagyon élveztem a normális Forma-1-ben, az a verseny előtti pilóta parádé, amikor látjuk a közönséget, a szurkolókat, a különböző nemzetiségek zászlóit.”

„Ez remek hangulatot teremt a futam előtt, és után is, különösen, ha olyan jó eredményünk van, mint ma – jó lett volna ezt megosztani velük” – folytatta a finn. 

Norris számára nagyon hiányzott a közönség – a brit pilóta élete első dobogóját ünnepelhette a Red Bull Ringen az elmúlt hétvégén, és elmondta, nagyon szerette volna megosztani ezt a pillanatot a rajongókkal, hiszen így teljesen más volt a dobogós ceremónia hangulata. 

„Nekem ez az első dobogóm, és a közönség az, aki különlegessé teszi ezt a pillanatot, mert veled ünnepelnek – akkor is, ha nem neked szurkolnak” – mondta Norris. „Feldobja a hangulatot, és sok izgalmat ad hozzá. Számomra kicsit nehézzé teszi, hogy nem oszthatom ezt meg a szurkolókkal. Így is élvezetes, de nehéz annyira átérezni. Örülök, hogy itt vagyunk és versenyzünk – jobb, hogy itt vagyunk rajongók nélkül, mint a semmi, de remélhetőleg hamarosan visszatérhetnek a szurkolók.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!