Norris kifakadt a piros zászlókra: Mintha csak a show miatt csinálnák! - F1VILÁG.HU

Norris kifakadt a piros zászlókra: Mintha csak a show miatt csinálnák!

HIRDETÉS
Kifakadt a versenyirányításra a vasárnapi Ausztrál Nagydíjat követően Lando Norris. A McLaren pilótája szerint csupán a show miatt lengették meg a piros zászlókat a melbourne-i versenyen.
Lando Norris, McLaren MCL60

A vasárnapi versenyt három alkalommal is meg kellett szakítani piros zászlókkal: először Alex Albon, majd Kevin Magnussen balesete miatt, végül pedig a második újraindítást követő tömegbaleset okán. A történtek miatt több versenyző is kritikával illetve a versenyirányítást, köztük volt George Russell is, aki szerint mostanában érthetetlen döntések születnek verseny közben.

Honfitársa, Lando Norris ugyancsak élesen fogalmazott: szerinte egész egyszerűen az izgalmak, a show kedvéért kezdtek el piros zászlózni a futamon.

„Ami az egész piros zászlózás lényegét illeti, olyan, mintha csak a show miatt csinálnák” – fakadt ki a McLaren versenyzője. „Én vagyok az, aki vezetem az autót, és egyszerűen azt érzem, hogy nagyon balszerencsés is lehettem volna minden ok nélkül.”

„Könnyedén összeütközhettem volna [Nico] Hülkenberggel a végén, mert mindenki kicsúszott, és mindenki manőverezett, meg ilyenek. Pusztán azért, mert próbálnak show-t csinálni, te pedig szimplán balszerencsés vagy, és mindent elveszíthetsz egy szempillantás alatt.”

Norris végül a 6. helyen ért célba, így idei első pontjait szerezte meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!