Friss hírek

Norris: Nem volt tökéletes a McLaren barcelonai tesztje

Bár látszólag erősnek tűnt a McLaren Forma-1-es csapata a barcelonai teszten, Lando Norris azt mondja, a háromnapos gyakorlás „nem volt tökéletes” számukra, így rengeteg munka vár még rájuk az idénynyitó előtt.

A barcelonai nyitónapon Norris érte el a legjobb köridőt, a három tesztnap összesített eredményei alapján pedig a 4. helyen végzett. Ami ennél sokkal fontosabb, hogy a McLaren meglehetősen produktív tesztet zárt, hiszen a Ferrari és a Mercedes mögött ők tették meg a legtöbb kilométert, szám szerint 1706-ot.

A McLaren teljesítményére a Mercedesnél is felkapták a fejüket, Lewis Hamilton és George Russell is azt mondta, szerintük a wokingiakkal számolni kell idén. Bár Norris azt mondja, valóban „tisztességesen” kezdték a felkészülést, valójában számos problémával szembesültek.

Hirdetés
 

„George az élen zárt most, szóval, ha ő azt gondolja, hogy mi erősek vagyunk, akkor mi is azt gondoljuk, hogy ő erős” – mondta Norris még a pénteki délelőtti körözés után.

„De ha van csapat a rajtrácson, amelyről az ember tényleg azt gondolja, hogy elöl lesz, amikor igazán számít, akkor az a Mercedes, és talán a Red Bull. Szóval nem, nem hiszem úgy, hogy olyan pazar helyzetben vagyunk. Úgy gondolom, jó helyzetben vagyunk. Egy olyan autó állt rendelkezésünkre, ami jól működött, amint pályára vittük. Természetesen mindig vannak új dolgok és néhány váratlan probléma itt-ott. De jól kezdtünk.”

„Volt azért sok problémánk. Nem volt tökéletes a teszt. Kívülről talán lenyűgözőnek tűnt, de rengeteg minden történik a színfalak mögött. Ezek nem voltak kontroll nélküli események, de meg kell oldanunk őket a jövőre nézve. Igazából olyan volt, ahogy vártuk. Megvoltak a magunk problémái. Azt gondolom, sok más csapatnak is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!