Friss hírek

Nyereményjáték: Játssz velünk Facebookon, F1-es könyvet nyerhetsz!

Még van egy kis idő a 2020-as F1-es szezon kezdetéig, és addig bizony még jelentkezhetnek az elvonási tünetek a szurkolóknál: ennek kezelésére most Forma-1-es könyvet nyerhetsz, ha velünk játszol Facebook-oldalunkon!

Nyereményjátékot hirdetünk Facebook-oldalunkon: nincs más teendőd, mint a játékról szóló posztot lájkolni, és hozzászólásban leírni, hogy melyik könyvet szeretnéd megnyerni. 

Két olvasnivaló közül választhatsz a Sportkonyvek.hu felajánlásából: 

Hirdetés
 
  • Méhes Károly: Ferrari 70 – A Scuderia története 1947-2017 
  • Wéber Gábor: A Forma-1 a 21. században 

A játéknak nem feltétele, de ha érdekelnek az F1-es hírek, történések, akkor lájkold oldalunkat a Facebookon

[adinserter block=”5″]

[adinserter block=”6″]

Méhes Károly: FERRARI 70 – A Scuderia története 1947-2017

A 70 esztendőnyi Ferrari-történetről szól Méhes Károly új könyve, a FERRARI 70 – A Scuderia története 1947-2017.

A neves Formula-1 szakíró évtizedről évtizedre veszi végig a Ferrari csapat szereplését a Forma-1-ben, felvillantva mindazt, amiben a sportág, a Scuderia ennyi év alatt változott. Alaposan megismerkedhet az olvasó Alberto Ascarival, Juan Manuel Fangióval, Mike Hawthornnel, Philip Hill-lel, John Surteesszel, Niki Laudával, Jody Scheckterrel, Michael Schumacherrel és máig utolsó bajnokukkal, a most is a Ferrarinál versenyző Kimi Räikkönennel. 

Méhes Károly értően elemző, ugyanakkor anekdotákkal átszőtt, olvasmányos szövegét több száz fotó illusztrálja. A szerző saját valamint kollégái, Szundi György és Ember Ferenc fényképei mellett sok olyan fotót kapott a FERRARI 70 kötethez, amik nem csupán magyar kiadványban nem jelentek meg eddig, de másutt sem kerültek még publikálásra soha.

Forma-1 – A 21. században – Wéber Gábor

„Hogy lehet az, hogy ránézésre teljesen egyformán haladó autók, vagy éppen azonos autókat vezető csapattársak között ilyen mértékű eltérések legyenek? Nos, a válasz roppant egyszerű, de összetett is egyben. Mint ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma vezetési stílus sem, egy kicsit mindenki másképp csinálja ugyanazt. Persze ahogy a szabályok, úgy a versenyzők is változnak pályafutásuk során, folyamatosan hozzáigazítják a saját, belső órajelüket az aktuális szabályrendszer kívánalmaihoz, de az alapvető karakterjegyek általában megmaradnak. Ahhoz, hogy megértsük, min könnyebb és min nehezebb változtatni, előbb nézzük meg, miből áll egy autóversenyző repertoárja.”

,,Egy könyv a hozzám hasonló Forma-1 és autósport őrülteknek, akik fejezetről fejezetre a sportág más-más oldaláról, a szubjektív véleményemet sem nélkülözve nézhetnek a kulisszák mögé, hogy a végére úgy érezzék, mintha a garázsok legmélyére is eljutottak volna.”

A részletes játékszabályzatot itt találod.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!