Friss hírek

Ocon már tudja, jövőre nem lesz helye a Force Indiánál!

A Force India versenyzője, Esteban Ocon a Forma-1-es Belga Nagydíj időmérő edzése után gyakorlatilag megerősítette, 2019-ben már nem versenyezhet a silverstone-i istálló színeiben.

A francia versenyző parádés teljesítményt nyújtott a kvalifikáción, hiszen Lewis Hamilton és Sebastian Vettel mögött a 3. rajthelyet szerezte meg.

Mivel csapattársa, Sergio Perez 4. lett, a nemrég tulajdonosváltáson átesett Force Indiának eddig kiválóan alakul a spái hétvége.

A Force Indiát néhány hete még a csőd veszélye fenyegette, ám egy, a Lawrence Stroll érdekeltségébe tartozó konzorcium végül felvásárolta az istállót – jó esély van tehát arra, hogy a csapat egyik versenyzője jövőre Lance Stroll lesz.

Sőt, nemcsak esély van rá, hiszen Ocon a Sebastian Vettellel való beszélgetés közben kvázi megerősítette, 2019-ben nem marad a Force Indiánál.

Vettel: Mi van a jövő évvel? Még semmi?
Ocon: Semmi.
Vettel: Itt leszel a Force Indiánál? Nem?
Ocon: Nem, nem. Elvették az ülést.
Vettel: Tényleg? Ki?
Ocon: Kettőt találhatsz! Az, aki megvette a csapatot!
Vettel: Értem… És mi van a másik üléssel?
Ocon: Hát… a másik ülés [Sergio Perez] pénzt hoz.

Ocon aztán újságírói kérdésre elárulta, nem tudja még, mely csapatnál versenyezhet jövőre, mint ahogy azt sem, hogy lesz-e helye a Forma-1-ben.

„A jövőmről még nincs döntés” – fogalmazott a francia. „Nem tudom, hol fogok versenyezni jövőre, vagy mit fogok csinálni.”

„Az egyetlen dolog, amit tehetek, hogy jól teljesítek a pályán, teszem a dolgom, ahogy eddig, és igyekszem a legjobbat nyújtani.”

„Ha az ember erős teljesítményt nyújt a Forma-1-ben, a csapatok nem hagyhatnak figyelmen kívül. Én erre törekszem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!