Perez a leggyorsabb, Vettelnek gondjai vannak Monzában - F1VILÁG.HU

Perez a leggyorsabb, Vettelnek gondjai vannak Monzában

HIRDETÉS
Fotó: Force India

A Force India versenyzője, Sergio Perez volt a leggyorsabb a Forma-1-es Olasz Nagydíj esős nyitóedzésén, Monzában. A Ferrarinak nem indult a legjobban a hazai hétvége, Sebastian Vettelt ugyanis technikai gondok hátráltatták.

A Forma-1 csapatait péntek reggel szakadó eső fogadta az Olasz Nagydíj helyszínén, Monzában, szerencsére azonban az égi áldás az első szabadedzés kezdetére némiképp alábbhagyott, így meglehetősen sokat tudtak körözni a versenyzők a vizes aszfaltcsíkon.

A körülmények aztán a másfélórás tréning során folyamatosan javultak, a gyakorlás végén pedig úgy tűnt, Kimi Räikkönen egy első hellyel örvendeztetheti meg a Ferrari rajongóit, végül azonban Sergio Perez a Pirelli intermediate-abroncsaival az utolsó pillanatban javított, és 1 perc 34,000 másodperces idővel az élen zárta az első szabadedzést.

Fotó: Ferrari

A mexikói mögött így Räikkönen második lett, a Ferrari azonban feltehetően jobban bosszankodik amiatt, hogy a világbajnoki címre pályázó Sebastian Vettel alig tudott körözni a délelőtti tréningen.

A négyszeres világbajnok mindössze 4 kört tett meg Monzában, autójában ugyanis váltót cseréltek, ami meglehetősen időigényes folyamat. Vettel így 4 másodperces hátránnyal csak a 17. helyen zárta a gyakorlást.

A 3. pozícióban Esteban Ocon zárt a másik Force Indiával, őt Brendon Hartley (Toro Rosso), Daniel Ricciardo (Red Bull), valamint Pierre Gasly (Toro Rosso) követte.

Max Verstappen a másik Red Bull-lal 7. lett, egy alkalommal meg is pördült a vizes pályán, csapattársa, Ricciardo pedig a sóderágyat látogatta meg egyszer.

A top 10-ben zárt még a két Renault, valamint Valtteri Bottas is.

Hogy az első edzés eredménye mennyire nem mérvadó, azt az is jól mutatja, hogy a világbajnoki éllovas Lewis Hamilton 2,6 másodperces hátránnyal csak 11. lett. Ő sem sokat körözött az első tréningen, csupán 6 alkalommal ment körbe a monzai versenypályán.

Hirdetés

Fotó: McLaren

A McLaren versenyzője, Fernando Alonso 14. lett, míg a csapat másik autóját az első edzésen újra Lando Norris vezethette. A brit 0,8 másodperccel lemaradva a kétszeres világbajnoktól 20. lett.

A Forma-1-es Olasz Nagydíj programja 15 órakor folytatódik a második szabadedzéssel.

Az F1VILÁG csapata a helyszínről számol be a versenyhétvége eseményeiről, weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, mely IDE kattintva érhető el.

Az 1. szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!