Perez: A Red Bull is gratulált a győzelmemhez - F1VILÁG.HU

Perez: A Red Bull is gratulált a győzelmemhez

HIRDETÉS
Sergio Perez a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj helyszínén elárulta, a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko is gratulált múlt hétvégi győzelmével.
Sergio Perez, Racing Point in the press conference

A Racing Point versenyzője elsőként szelte át a célvonalat a Szahíri Nagydíjon, ez volt a mexikói első F1-es futamgyőzelme.

Perez a szezon végén távozik a silverstone-i istállótól, az egyetlen opció számár az F1-ben maradásra pedig az, ha leszerződteti őt a Red Bull Alex Albon helyére. Az energiaital-gyárosok viszont csak a szezon után döntenek.

„Kaptam gratuláló üzeneteket a legtöbb F1-es csapatfőnöktől, beleértve Helmutot is, örültem neki” – mondta Perez csütörtökön.

„Ami a döntést illeti, szerintem az, amit nyilvánosan is elmondtak, az megállja a helyét: valamikor a mostani hétvége után döntenek.”

„Nem tudom, mikor, és nem is sietős a dolog… Év vége van, már annyit vártunk, hogy egy vagy két hét nem oszt, nem szoroz.”

Perez azt mondja, a szahíri győzelem nem sokat változtatott F1-es pályafutásával kapcsolatos érzésein, mivel úgy gondolja, mindvégig sikerült erős teljesítményt nyújtani.

„Erősen hiszek abban, hogy az F1-ben egy verseny nem változtatja meg az életed. Mindig voltak hullámhegyek és hullámvölgyek, de megmutattam az elmúlt 10 évben, hogy erős teljesítménnyel tudom zárni a szezont.”

„Ez az év is nagyon hullámzó volt, két versenyt kihagytam a koronavírus miatt egy ilyen rövid bajnokságban. És hiányzott a motor, amikor a zsebünkben volt a dobogó Bahreinben… Szóval sok elszalasztott lehetőség volt, mégis a 4. helyen állok az egyéni bajnokságban.”

„Szóval nagyon-nagyon erős évem volt, de nagy elismerés a csapatnak is, mivel nagyszerű autót adtak nekem, amivel meg tudom mutatni, mire vagyok képes.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!