Perez átverve érzi magát az FIA jelzései miatt - F1VILÁG.HU

Perez átverve érzi magát az FIA jelzései miatt

A Red Bull Forma-1-es pilótája azt állítja, a Francia Nagydíj hajrájában téves információkat kapott a virtuális biztonsági autós fázisról, ezért tudta őt könnyedén megelőzni George Russell.

Szokatlan esetnek lehettünk tanúi a Forma-1-es Francia Nagydíj záró szakaszában, amikor Guanyu Zhou műszaki hibája miatt virtuális biztonsági autós fázis lépett érvénye a pályán. A kötelező lassítást megelőzően Sergio Perez és George Russell vívott öldöklő csatát a harmadik helyezésért, aminek sorsába végül a VSC-fázis is beleszólt. Legalábbis ezt állítja Perez, aki az újraindítás során mintha elaludt volna, így Russell viszonylag könnyedén maga mögé utasította a mexikóit.

Szomorú, hogy a virtuális biztonsági autó befolyásolta az eredményt. Ennek nem lenne szabad megtörténnie, de ma megtörtént” – fejezte ki frusztráltságát Perez.

VSC-fázis alatt a pilótáknak előre meghatározott köridőt kell teljesíteniük, az ahhoz mért előnyüket vagy lemaradásukat pedig a kormány kijelzőjén tartják szemmel. A fázis végén minden versenyző arra törekszik, hogy a lehető legjobb ütemben kapja el az indítást. Ehhez arra van szükségük, hogy pontosan tudják, mikor léphetnek a gázra. Perez azt állítja, az FIA-tól kapott információk félrevezették őt.

„Nagyon szerencsétlen, ami történt. Azt az üzenetet kaptam, hogy a kilences kanyarban lesz vége, szóval erre készültem. De nem ért véget, és azt láttam, hogy csak a tizenkettesben engednek el minket. Ahhoz egyszerűen túl közel voltam, miközben úgy tűnt, George más információkat kapott, így jobban fel tudott készülni.”

Russell a zöld jelzést követően azonnal megtámadta Perezt, és elcsente tőle a harmadik helyet. A mexikói így csak a két Mercedes mögött a negyedik helyen ért célba.

„Ez nem alakult valami jól, van mit kielemezni. Nem sikerült olyan egyensúlyt találnom, amivel jól éreztem volna magam” – fogalmazta meg az egész hétvégéjén átívelő problémát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!