Perez átverve érzi magát az FIA jelzései miatt – F1VILÁG.HU

Perez átverve érzi magát az FIA jelzései miatt

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es pilótája azt állítja, a Francia Nagydíj hajrájában téves információkat kapott a virtuális biztonsági autós fázisról, ezért tudta őt könnyedén megelőzni George Russell.
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 10: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing looks on in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 10, 2022 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Szokatlan esetnek lehettünk tanúi a Forma-1-es Francia Nagydíj záró szakaszában, amikor Guanyu Zhou műszaki hibája miatt virtuális biztonsági autós fázis lépett érvénye a pályán. A kötelező lassítást megelőzően Sergio Perez és George Russell vívott öldöklő csatát a harmadik helyezésért, aminek sorsába végül a VSC-fázis is beleszólt. Legalábbis ezt állítja Perez, aki az újraindítás során mintha elaludt volna, így Russell viszonylag könnyedén maga mögé utasította a mexikóit.

Szomorú, hogy a virtuális biztonsági autó befolyásolta az eredményt. Ennek nem lenne szabad megtörténnie, de ma megtörtént” – fejezte ki frusztráltságát Perez.

VSC-fázis alatt a pilótáknak előre meghatározott köridőt kell teljesíteniük, az ahhoz mért előnyüket vagy lemaradásukat pedig a kormány kijelzőjén tartják szemmel. A fázis végén minden versenyző arra törekszik, hogy a lehető legjobb ütemben kapja el az indítást. Ehhez arra van szükségük, hogy pontosan tudják, mikor léphetnek a gázra. Perez azt állítja, az FIA-tól kapott információk félrevezették őt.

„Nagyon szerencsétlen, ami történt. Azt az üzenetet kaptam, hogy a kilences kanyarban lesz vége, szóval erre készültem. De nem ért véget, és azt láttam, hogy csak a tizenkettesben engednek el minket. Ahhoz egyszerűen túl közel voltam, miközben úgy tűnt, George más információkat kapott, így jobban fel tudott készülni.”

Russell a zöld jelzést követően azonnal megtámadta Perezt, és elcsente tőle a harmadik helyet. A mexikói így csak a két Mercedes mögött a negyedik helyen ért célba.

„Ez nem alakult valami jól, van mit kielemezni. Nem sikerült olyan egyensúlyt találnom, amivel jól éreztem volna magam” – fogalmazta meg az egész hétvégéjén átívelő problémát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!