Friss hírek

Perez: Egy kör kellett volna még a dobogóhoz

Egyetlen körre lett volna még szüksége Sergio Pereznek ahhoz, hogy megelőzze Valtteri Bottast, és dobogóra álljon a Red Bull hazai versenyén, a Stájer Nagydíjon.

A mexikói versenyző a 4. helyről vágott neki a futamnak, és jó eséllyel pályázott a dobogóra, csapata azonban hibázott a kerékcsere során, így Perez pozíciót veszített Bottasszal szemben.

A Red Bull ezt követően úgy döntött, másodszor is a bokszba hívja pilótáját, aki friss közepes keverékű gumikkal próbálta meg levadászni a finnt a hajrában. Perez utol is érte Bottast, megelőzni viszont már nem tudta.

„Sajnos nem jött össze, kár, hogy lecsúsztunk a kettős dobogóról” – mondta a mexikói.

„Még egy kör kellett volna, és megcsináljuk – ennyi kellett volna. Azt gondolom, a lágy gumik egy kicsit rosszabbak voltak, mint vártuk, és ez ártott nekünk az első etap végén. Volt ráadásul egy lassú kerékcserénk is, ami hatással volt a versenyünkre, mivel odaadtuk Bottasnak a pozíciót.”

„A csapat aztán megpróbált valami mást, átálltunk két kiállásra, de forgalomba kerültünk. Előfordul néha, ki kellett próbálnunk valamit. A csapat miatt nagyon örülök ma, hiszen Max nyert. Nagyszerű munkát végzett, és tudom, hogy erős csomagunk van.”

„Várom már a következő hétvégét, ahol ismét megpróbálunk majd együtt dobogóra állni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!