Perez: Engem is megkeresett egy rivális csapat - F1VILÁG.HU

Perez: Engem is megkeresett egy rivális csapat

HIRDETÉS
Azt követően, hogy elterjedt a pletyka, Sebastian Vettel szerződtetése miatt kiebrudalhatják a Racing Point Forma-1-es csapatából Sergio Perezt, a mexikói pilóta megerősítette, megkereste már őt egy rivális istálló.
Sergio Perez, Racing Point speaks to the media

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a jövőre már Aston Martin néven szereplő Racing Point sajtóértesülések szerint szeretné leszerződtetni a Ferraritól év végén távozó Vettelt.

A hírek szerint az istállónak július 31-ig van lehetősége arra, hogy tetemes kötbér fejében felbontsa Sergio Perez 2022 végéig szóló szerződését, mexikói médiajelentések szerint pedig a rutinos pilóta menedzsere már hetek óta egyeztet más istállókkal.

A Magyar Nagydíj csütörtöki médianapján aztán Perez is megerősítette, kapott megkeresést egy rivális istállótól – ő azonban még hisz abban, hogy a Racing Pointnál marad.

„Amennyire én tudom, a csapatnál leszek” – mondta a mexikói a RaceFans című lapnak. „Szerződésem van.”

„Azt hiszem, kis idő múlva tudunk csak válaszolni ezekre a kérdésekre. Meglátjuk, mi történik a következő hetekben. Ami engem illet, szerződésem van a csapattal, és teljes mértékben hiszek a jövőben ennél az istállónál.”

A Vettellel kapcsolatos pletykára reagálva Perez azt mondta, „egyszerűen csak része a játéknak”.

„Ez a csapat remek előrelépést tett. Jó, hogy ilyen nagy neveket összefüggésbe hoznak az istállóval, mert ez azt jelenti, hogy jó munkát végzünk és fejlődünk. Szerintem a csapatnak büszkének kell lennie erre.”

„Én már 10 éve itt vagyok a Forma-1-ben, szóval megszoktam ezeket a dolgokat.”

Arra a kérdésre, hogy egy olyan nagy név, mint Vettel, vonzó lehet-e az Aston Martin számára, a rutinos versenyző így felelt: „Azt gondolom, ő kétségkívül egy nagy név a sportban, rengeteget elért pályafutása során.”

Hirdetés

„Az persze nem titok, hogy rendkívül szerencsés volt pályafutása során, hogy nagyszerű autója is volt. De ez semmit sem von le az érdemeiből. Szóval azt gondolom, kétségkívül értékes név egy csapatban.”

Perez azt mondja, az elmúlt időszak hírei után ő is kapott már ajánlatot.

„A Forma-1-ben soha nem lehet tudni. Amíg el nem rajtol a verseny, nem tudhatod, hogy versenyzel-e. Így mennek a dolgok.”

„Tudom, hogy szerződésem van, tudom, hogy voltak pletykák az elmúlt héten, és velünk is felvette a kapcsolatot egy csapat. Neveket nyilván nem fogok mondani. És más kategóriákban versenyző csapatok is megkerestek, ami meglepő, hiszen szerződésünk van a jövő évre.”

„De ezek jelenleg csak pletykák. Annál többet nem tudok hozzátenni, minthogy szerződésünk van.”

Nemrég egyébként olyan pletykák is napvilágot láttak, melyek szerint Perez a Red Bullhoz szerződhet Alex Albon helyére. A mexikói azt mondja, nem lenne gondja azzal, ha Max Verstappen csapattársaként kellene helytállnia.

„Én hiszek abban, hogy ebben a sportágban fel vagy készülve arra, hogy bárki ellen megmérkőzz. Abban hiszel, hogy a legjobb vagy – hogy te vagy az egyik legjobb. Szóval miért ne?”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!