Perez: Heteken belül kiderül, maradhatok-e a Red Bullnál - F1VILÁG.HU

Perez: Heteken belül kiderül, maradhatok-e a Red Bullnál

HIRDETÉS
Még a nyáron döntés születik arról, hogy Sergio Perez 2022-ben is a Red Bull Forma-1-es csapatánál folytathatja-e pályafutását – ezt maga a mexikói versenyző árulta el csütörtökön az F1Világ.hu-nak.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 01: Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing talks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 01, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Perez az idei szezonban lett a Red Bull versenyzője, miután korábbi csapatánál, a Racing Pointnál elveszítette ülését. A rutinos pilótának Max Verstappen csapattársaként nincs könnyű dolga, és bár meglehetősen hullámzóan alakult számára a szezon első fele, a Red Bullnál azt mondják, nagyon elégedettek a szolgálataival.

Mivel Perez szerződése csak a szezon végéig szól, természetesen adja magát a kérdés, hogy vajon jövőre is marad-e a most világbajnoki címért harcoló energiaital-gyárosoknál.

„A nyári szünetben várható döntés” – mondta az F1Világ.hu kérdésére Perez a Hungaroringen. „Szerintem a nyári szünetben minden tisztázódik majd.”

Pereznek nem először van lehetősége arra, hogy egy tradicionális nagycsapatnál versenyezzen: 2013-ban a McLarentől kapott lehetőséget, ám a legjobb eredménye egy 5. hely volt a szezon során.

Amikor a most 31 éves versenyzőt 8 esztendő távlatából erről kérdeztük, kifejtette: egész egyszerűen rosszkor szerződött a wokingi istállóhoz.

„Azt gondolom, rossz időben voltam rossz helyen. Az egy olyan év volt, mely meglehetősen rosszul alakult a csapat számára. Az előző évben még versenyeket nyert a McLaren, aztán 2013-ban egyetlen dobogó sem jött össze. Szóval szerintem egész egyszerűen arról van szó, hogy rossz pillanatban kerültem oda.”

Az F1Világ.hu a hétvégén ott lesz a Hungaroringen: kövesd velünk a Forma-1-es Magyar Nagydíj legfontosabb eseményeit! Lépj be az F1Világ Paddockba, és ne maradj le semmiről!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!