Friss hírek

Perez: Heteken belül kiderül, maradhatok-e a Red Bullnál

Még a nyáron döntés születik arról, hogy Sergio Perez 2022-ben is a Red Bull Forma-1-es csapatánál folytathatja-e pályafutását – ezt maga a mexikói versenyző árulta el csütörtökön az F1Világ.hu-nak.

Perez az idei szezonban lett a Red Bull versenyzője, miután korábbi csapatánál, a Racing Pointnál elveszítette ülését. A rutinos pilótának Max Verstappen csapattársaként nincs könnyű dolga, és bár meglehetősen hullámzóan alakult számára a szezon első fele, a Red Bullnál azt mondják, nagyon elégedettek a szolgálataival.

Mivel Perez szerződése csak a szezon végéig szól, természetesen adja magát a kérdés, hogy vajon jövőre is marad-e a most világbajnoki címért harcoló energiaital-gyárosoknál.

„A nyári szünetben várható döntés” – mondta az F1Világ.hu kérdésére Perez a Hungaroringen. „Szerintem a nyári szünetben minden tisztázódik majd.”

Pereznek nem először van lehetősége arra, hogy egy tradicionális nagycsapatnál versenyezzen: 2013-ban a McLarentől kapott lehetőséget, ám a legjobb eredménye egy 5. hely volt a szezon során.

Amikor a most 31 éves versenyzőt 8 esztendő távlatából erről kérdeztük, kifejtette: egész egyszerűen rosszkor szerződött a wokingi istállóhoz.

„Azt gondolom, rossz időben voltam rossz helyen. Az egy olyan év volt, mely meglehetősen rosszul alakult a csapat számára. Az előző évben még versenyeket nyert a McLaren, aztán 2013-ban egyetlen dobogó sem jött össze. Szóval szerintem egész egyszerűen arról van szó, hogy rossz pillanatban kerültem oda.”

Az F1Világ.hu a hétvégén ott lesz a Hungaroringen: kövesd velünk a Forma-1-es Magyar Nagydíj legfontosabb eseményeit! Lépj be az F1Világ Paddockba, és ne maradj le semmiről!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!