Friss hírek

Egyre biztosabb, hogy Perez a Red Bullnál maradhat 2022-re

Spanyol lapértesülések szerint egyre biztosabb, hogy a Red Bull Forma-1-es csapata szerződést hosszabbít majd 2022-re Sergio Perezzel.

A mexikói idén Alex Albon helyét vette át az osztrák istállónál, és bár csapattársával, Max Verstappennel ő is nehezen tudja tartani a lépést, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Red Bull jelenleg 44 pontos előnyben van az összetettben a Mercedes előtt.

Perez ráadásul Bakuban versenyt is tudott nyerni, és az egyéni pontverseny 3. helyét foglalja el.

Hirdetés
 

A Marca című spanyol lap szerint egyre biztosabb, hogy Perez szerződését 2022-re meghosszabbítja a csapat, az pedig nem szerepel napirenden, hogy az AlphaTaurinál jelenleg is remeklő Pierre Gaslyt visszaültetik a Red Bullba – hiába dicsérte őt a minap az energiaital-gyárosok tanácsadója, Dr. Helmut Marko.

„Sergio pontosan azt teszi, amit kértünk tőle” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. „Szerintem a csapatnál mindenki elégedett a teljesítményével, és nagyon jó csapatjátékos is.”

Horner nem tulajdonított komolyabb jelentőséget Helmut Marko azon nyilatkozatának sem, hogy a Red Bull esetleg bejelentkezhet George Russellért, ha a Mercedes nem kínál szerződést neki 2022-re.

„Azt gondolom, ha George a piacra kerülne, rengeteg csapat akarná őt. Egy nagyszerű fiatal tehetségről van szó, és készen áll megtenni a következő lépést, de meggyőződésem, hogy a Mercedesnek határozott tervei vannak vele.”

„Most már szüksége lesz erre a lehetőségre. Lewis és George – ez egy erős, dinamikus párosítás, ami nagyszerű lenne a brit motorsport számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!