Friss hírek

Perez: Kár, hogy hátulról indulunk, mert erős csomagunk van

A múlt hétvégi Forma-1-es Szahíri Nagydíjon kettős dobogót ünneplő Racing Point az abu dhabi is erős csomaggal készül, mindent bevetve, hogy megszerezzék a konstruktőri bajnokság harmadik helyét.

A csapat friss futamgyőztes versenyzője, Sergio Perez újabb eredményes hétvégére készül:

„Elégedett vagyok az autó balanszával és a ma elvégzett munkával – ezt egy kicsit beárnyékolja, hogy vasárnap erőforrás-egység cseréje miatt csak hátulról indulok, mert remek csomaggal jöttünk ide” – fejtette ki várakozásait Perez.

Hirdetés
 

„Ma a hosszú etapos tempóra helyeztük a hangsúlyt. Keményen dolgoztunk azon, hogy megértsük milyen futamunk is lehet valójában és hogyan működnek majd azon a Pirelli abroncsai.”

A második szabadedzés a legfontosabb része ennek a hétvégének, hiszen a körülmények most a legreprezentatívabbak. Úgy gondolom, jó helyen vagyunk, van is elképzelésünk, mire készüljünk” – értékelte Perez az elvégzett munkát.

A konstruktőri világbajnokságban jelenleg harmadik helyen álló Racing Point legjobb szezonját zárhatja az F1-ben, ha sikerül megőriznie mostani pozícióját.

„Nagyon sok múlik a hétvégi csatánkon, amelyet a csapatok kiírásában folytatunk a harmadik hely megszerzéséért. Az időmérőt mindenféle nyomás nélkül kell teljesítenünk, és csak a versenyre koncentrálnunk. A cél az, hogy a saját utunkat járva a lehető legtöbb pontot megszerezzük és megnézzük, milyen magasan végzünk vasárnap” – zárt a mexikói.

Hasonlóan jó versenyhétvégére számít a múlt heti harmadik helyezett, Lance Stroll is.

„Jó, hogy egy erős hétvége után újabb verseny elé nézünk, mindannyiunkat felpörgethet ez” – mondta Stroll.

„Jónak éreztem az autót, mindkét edzés alkalmával előrébb tudtunk lépni. A terveink szerint végeztük el a mai programunkat. Hosszú és rövid etapjainkat egyaránt jól kezeltük, remek helyről várjuk a szombatot.”

„A cél az, hogy masszív pontszerzőként jöjjünk be vasárnap, és a konstruktőri bajnokság harmadik helyén álljunk a futam leintését követően is.”

„Csak rajtunk múlik, hogy mindent kihozzunk a mostani csomagunkból, és jó versenyt fejezzünk be. Izgatott vagyok az előttünk álló kihívást tekintve” -vetítette előre Stroll a futamra várakozásait.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez: Kár, hogy hátulról indulunk, mert erős csomagunk van
Alguersuarinak a mai napig rémálmai vannak a Forma-1-es időszakról
Norris izgatottan várja már Piastri érkezését
Horner szerint elképesztő, hogy a Mercedes ekkora bakot lőtt 2022-es autójával
Növényi olajjal tankolták fel a Mercedes F1-es kamionjait
Ricciardo hajlandó kihagyni egy évet, ha azzal új esélyt kap

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!