Friss hírek

Perez kihagy egy évet, ha nem kapja meg a Red Bull ülését

Sergio Perez, Racing Point speaks to the media
Ha nem kapja meg a Red Bull ülését 2021-re, Sergio Perez egy év szabadságra megy – erről ő maga beszélt a Forma-1-es Bahreini Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A mexikói versenyzőnek az idei szezon végén távoznia kell a Racing Point csapatától, helyére ugyanis Sebastian Vettelt szerződtették.

Pereznek egy lehetősége maradt arra, hogy az F1-ben maradjon: ha a Red Bull végül úgy dönt, nem tartja meg Alexander Albont 2021-re, őt ültethetik a helyére.

Az energiaital-gyárosok viszont jelezték, várhatóan csak a szezont követően döntenek Albon sorsáról.

Perez Bahreinben elárulta, várja a Red Bull döntését, ha viszont nem ő kapja meg az ülést, kihagy egy évet.

„Várok a döntésre, várok arra, hogy eldöntsék, mit csinálnak. Szóval nem az én kezemben van a dolog. Úgy vágok neki ennek a három futamnak, ahogy mindig: a munkára fókuszálok” – mondta Perez.

„Azt hiszem, ha nem lesz jövőre ülésem a Forma-1-ben, akkor nem tudom elképzelni, hogy valahol máshol versenyzem. Kiveszek egy évet, hogy átgondoljam, mit is akarok csinálni.”

„A legtöbb versenyző a visszavonulás után fél évvel hirtelen megőrül, és belevágnak mindenbe. Szóval még látnom kell, egész életemben nem tapasztaltam ilyet.”

„Látnom kell azt is, milyen az élet a sporton kívül, hogy mennyire fekszik nekem. Aztán majd meglátom, hogy hiányzik-e, vagy egyszerűen élni akarom tovább azt az életet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!