Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Perez: Még nem éreztem rá teljesen a Red Bull autójára

PORTIMAO, PORTUGAL - MAY 02: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Red Bull Racing RB16B Honda leads Lando Norris of Great Britain driving the (4) McLaren F1 Team MCL35M Mercedes on track during the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional Do Algarve on May 02, 2021 in Portimao, Portugal. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
A negyedik helyen ért célba a vasárnapi Portugál Nagydíjon a Red Bull versenyzője, Sergio Perez, elmondása szerint azonban még mindig nem érzi magát maximálisan kényelmesen idei munkaeszközében.

Perez alternatív taktikájának köszönhetően sokáig élen is állt a portimaói versenyen, mivel azonban a futam első harmadában túl nagy hátrányt szedett össze, végül visszacsúszott a 4. pozícióba.

A Red Bull versenyzője pontosan tudja, a futam elején bukta el az esélyt a dobogóra, amikor megelőzte őt a ferraris Carlos Sainz.

„A koszosabb ívről rajtoltam, nem volt sok tapadás, és nagyon kipörögtek a kerekeim, szóval veszítette megy pozíciót Carlosszal szemben” – mondta Perez a leintést követően.

„Aztán az újraindítást követően visszaszereztem a pozíciót, de elbuktam Landóval [Norris] szemben az 5-ös kanyar előtt.”

Mivel Perez úgy érezte, Norris a pályán kívül előzte meg őt, azt gondolta, a brit visszaadja majd neki a pozíciót. Ez azonban nem így történt.

„Belenéztem a tükreimbe, és azt gondoltam, Lando teljesen a pályán kívül volt. Ezért nem harcoltam elég keményen a pozícióért, hiszen azt gondoltam, vissza fogja azt adni nekem. De talán rosszul ítéltem meg.”

„Beletelt pár körbe, mire meg tudtam előzni Landót, emiatt pedig nagy hátrányba kerültem a versenyben élen állókkal szemben, és gyakorlatilag elúszott a versenyem.”

Perez egyre kényelmesebben érzi magát a Red Bull autójában, de még mindig van hová fejlődni.

„Most, hogy többé kevésbé tiszta pályán autóztam a versenyen, láttam, hogyan kell alkalmazkodnom ehhez az autóhoz, hogyan kell vigyáznom a gumikra. Ez pozitívum. Viszont még mindig messze vagyok attól, hogy teljesen otthon érezzem magam az autóban.”

„Ez egy folyamat. Remélhetőleg nagyon hamar teljesen otthon érzem majd magam.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!