Friss hírek

Perez: Még nem éreztem rá teljesen a Red Bull autójára

A negyedik helyen ért célba a vasárnapi Portugál Nagydíjon a Red Bull versenyzője, Sergio Perez, elmondása szerint azonban még mindig nem érzi magát maximálisan kényelmesen idei munkaeszközében.

Perez alternatív taktikájának köszönhetően sokáig élen is állt a portimaói versenyen, mivel azonban a futam első harmadában túl nagy hátrányt szedett össze, végül visszacsúszott a 4. pozícióba.

A Red Bull versenyzője pontosan tudja, a futam elején bukta el az esélyt a dobogóra, amikor megelőzte őt a ferraris Carlos Sainz.

„A koszosabb ívről rajtoltam, nem volt sok tapadás, és nagyon kipörögtek a kerekeim, szóval veszítette megy pozíciót Carlosszal szemben” – mondta Perez a leintést követően.

„Aztán az újraindítást követően visszaszereztem a pozíciót, de elbuktam Landóval [Norris] szemben az 5-ös kanyar előtt.”

Mivel Perez úgy érezte, Norris a pályán kívül előzte meg őt, azt gondolta, a brit visszaadja majd neki a pozíciót. Ez azonban nem így történt.

„Belenéztem a tükreimbe, és azt gondoltam, Lando teljesen a pályán kívül volt. Ezért nem harcoltam elég keményen a pozícióért, hiszen azt gondoltam, vissza fogja azt adni nekem. De talán rosszul ítéltem meg.”

„Beletelt pár körbe, mire meg tudtam előzni Landót, emiatt pedig nagy hátrányba kerültem a versenyben élen állókkal szemben, és gyakorlatilag elúszott a versenyem.”

Perez egyre kényelmesebben érzi magát a Red Bull autójában, de még mindig van hová fejlődni.

„Most, hogy többé kevésbé tiszta pályán autóztam a versenyen, láttam, hogyan kell alkalmazkodnom ehhez az autóhoz, hogyan kell vigyáznom a gumikra. Ez pozitívum. Viszont még mindig messze vagyok attól, hogy teljesen otthon érezzem magam az autóban.”

„Ez egy folyamat. Remélhetőleg nagyon hamar teljesen otthon érzem majd magam.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Perez: Még nem éreztem rá teljesen a Red Bull autójára
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre
Norris idén is le tudta nyűgözni a McLaren főnökét
A Red Bullt nem ijeszti meg a Mercedes felzárkózása

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!