Perez: Remélem, nem álmodom! - F1VILÁG.HU

Perez: Remélem, nem álmodom!

HIRDETÉS
Sergio Perez, a Racing Point versenyzője csak kereste a szavakat a Szahíri Nagydíjat követően, miután a kaotikus F1-es versenyen élete első győzelmét szerezte meg.
Sergio Perez, Racing Point on the grid

Perez óriási versenyt teljesített Bahreinben: a mexikói pilóta a rajtot követően ütközött Charles Leclerc-rel, a Ferrari versenyzőjével, így a bokszba kellett hajtania. 

Pereznek a mezőny végéről kellett felzárkóznia, azonban remekül vette az akadályt, pedig elmondása szerint a második kiállásáig sokat küszködött az autóval. 

Miután a Mercedes óriásit hibázott a bokszkiállásaik során, Perez győzelme csak akkor került veszélybe, amikor George Russell utolérte őt a közepes keverékű friss abroncsokkal – a brit azonban defektet kapott, így minden esélye elszállt. 

A mexikói pilóta pedig végre megszerezhette élete első Forma-1-es győzelmét – úgy, hogy egyelőre bizonytalan 2021-es jövője. 

„Nem jutok szóhoz. Remélem, nem álmodok, mert annyi éve álmodom erről a pillanatról, és 10 évbe telt – hihetetlen” – nyilatkozta Perez győzelmét követően. „Nem tudom, mit mondhatnék. Az első kör után újra annyi volt a versenyemnek, ahogy múlt héten is. De nem adtam fel, felzárkóztam, átmentem a mezőnyöm, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki a helyzetből.”

„Ebben a szezonban nem volt velünk a szerencse, de végre megszereztük! Azt hiszem, ma megérdemeltem nyertünk. A Mercedesnek volt néhány problémája, de úgy gondolom, a végén a tempóm elég erős volt, hogy tartani tudjam George-ot, aki fantasztikus versenyt teljesített ma.”

Perez elárulta, a rajt utáni bokszkiállását követően vibrációval küszködött, miután hibázott, és a következő kiállásig nem is álltak helyre az abroncsai. 

„A biztonsági autós periódus alatt vétettem egy nagy hibát, elfékeztem a bal első gumimat. Szóval az első etap alatt nagy volt a vibráció, de amikor a második szettel feljavultam, mondtam a csapatnak, hogy ez az autó olyan kényelmes a vibráció nélkül, mint egy limuzin.”

„Óriási volt a tempónk. És aztán szerintem nagyon jól olvastuk a versenyt. Úgy jöttünk ide, hogy azt gondoltuk, kétkiállásos futam lesz, de a pénteki hosszú etapom után tudtjuk, hogy mit kell tennünk ma.”

Hirdetés

A kérdésre, milyen hatással lehet a mai eredmény a jövőjére nézve, Perez így felelt: 

„Hogy őszinte legyek, csak egyszerűen jobban megbékéltem magammal. Hogy mi történik, az nem az én kezemben van jelen pillanatban. De tudom, hogy folytatni akarom. Szóval, ha jövőre nem leszek a rajtrácson, akkor majd 2022-ben visszatérek.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!