Perez: Verstappen az időmérőn erős, én viszont versenytempóban! - F1VILÁG.HU

Perez: Verstappen az időmérőn erős, én viszont versenytempóban!

HIRDETÉS
Sergio Perez úgy érzi, rengeteg Forma-1-es tapasztalata komoly fegyvertény lesz majd az előttünk álló idényben – főleg a csapattársával, Max Verstappennel megvívandó házi küzdelem során.
NORTHAMPTON, ENGLAND - FEBRUARY 24: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing talk in the Pitlane during the Red Bull Racing Filming Day at Silverstone on February 24, 2021 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images for Red Bull Racing)

A mexikói versenyző hatalmas lehetőséget kapott: a Red Bull csapatánál Alexander Albon helyét vette át, így jó eséllyel idén rendre az élmezőnyben harcolhat majd.

Perez komoly tapasztalattal érkezik a Milton Keynes-i istállóhoz, az idei lesz ugyanis a 11. szezonja a Forma-1-ben.

A 31 esztendős versenyző újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak nyilatkozva csütörtökön azt mondta, természetesen szeretné tartani a lépést Verstappennel.

Arra a kérdésre, hogy tapasztalata mennyit számít majd Verstappen ellen, a mexikói így felelt: „Szerintem elég sokat, hogy őszinte legyek!”

„Itt az F1-ben, ha nem mennek jól a dolgok, a nyomás keményen megérkezik. Ha pedig tapasztalt vagy, és korábban is átmentél már ilyenen, akkor a megfelelő dolgokra tudsz összpontosítani.”

„Gyakorlatilag az ember rengeteg képességet elsajátít pályafutása során. Egyszerűen azt gondolom, nagyszerű ponton tartok most. A lehetőség pályafutásom nagyszerű pontján érkezett, és igen, jó fog kisülni ebből.”

Perez nem fél Verstappentől, elmondása szerint készen áll megmérkőzni a hollanddal. Azt viszont tudja, némi időbe telik majd, mire összecsiszolódik a Red Bull Racinggel.

„Bízom a képességeimben! Azt gondolom, idő kérdése, és mindennel megbirkózom. Nem látom okát annak, hogy miért ne lehetnék azon a szinten, amint megbirkóztam mindennel, ami szükséges ahhoz, hogy boldoguljak az autóval.”

A rutinos pilóta azt mondja, nagyon reméli, hogy Verstappennel jó csapatot alkotnak majd, és erős teljesítményt tudnak nyújtani a Red Bullnak.

Hirdetés

„Az alapján, amit láttam, Max nagyon erős lesz az időmérőkön. Szóval komoly mérce lesz majd egy körön. Nekem a vasárnap az erősségem, a versenytempó. Szerintem ez jó párosítás, és remélhetőleg a legtöbbet hozzuk ki vele az autóból.”

A Red Bullnál az elmúlt években Verstappen többször túlteljesített az autóhoz képest, Perez pedig hasonló célokat tűzött ki maga elé.

„Szeretnék túlteljesíteni. Ha elég jó autónk van ahhoz, hogy bajnoki címet nyerjünk, meg szeretnék bizonyosodni arról, hogy meg is nyerem. Ha olyan autónk van, ami a második helyre jó, akkor meg szeretnék bizonyosodni a győzelemről! Szeretnék túlteljesíteni az autón.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!