Perli a Forma-1-et Jules Bianchi családja - F1VILÁG.HU

Perli a Forma-1-et Jules Bianchi családja

HIRDETÉS

Jogi lépéseket tesz a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), a Formula One Group és a Marussia csapata ellen a tavalyi évben elhunyt Jules Bianchi családja.


Jogi lépéseket tesz a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), a Formula One Group és a Marussia csapata ellen a tavalyi évben elhunyt Jules Bianchi családja.

A francia tehetség a 2014-es Japán Nagydíjon szenvedett súlyos balesetet, sérüléseibe pedig többhónapnyi kóma után tavaly júliusban halt bele.

Habár a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által lefolytatott vizsgálat azt állapította meg, hogy lényegében a körülmények szerencsétlen összjátéka okozta a tragédiát, Bianchi családja továbbra is úgy hiszi, komoly hibákat vétettek azon a szörnyű versenyen.

Többhónapos tanácskozás után a család úgy döntött, jogi lépéseket tesz a Forma-1 kereskedelmi jogainak birtokosai, irányító testülete, valamint a Marussia csapata ellen.

„Igazságot szeretnénk Jules miatt, azt akarjuk, hogy kiderüljön az igazság azon döntések kapcsán, melyek fiúnk balesetéhez vezettek a 2014-es Japán Nagydíjon” – áll a Bianchi család által kiadott kommünikében.

„Családként rengeteg megválaszolatlan kérdésünk van, és úgy érezzük, hogy Jules baleste és halála elkerülhető lett volna, ha nem követnek el egy sor hibát.”

A család érdekeit Stewarts Law ügyvédi iroda képviseli, az ügyben eljáró Julian Chamberlayne pedig kijelentette: „Jules Bianchi halála elkerülhető lett volna.”

„Az FIA által lefolytatott vizsgálatban számos ajánlást tesznek a Forma-1 biztonságának javítása érdekében, de arról nem számol be, hogy hol követték el azokat a hibákat, melyek végül Jules halálához vezettek.”

„Nagyon meglepő és kiábrándító volt a Bianchi család számára, hogy a levont következtetések során a balesethez hozzájáruló tényezőket felsorolva Jules-t hibáztatta.”

Hirdetés

„Ez az eljárás azért is fontos, mert szükséges, hogy a jelenlegi és jövőbeli versenyzők biztonságban érezzék magukat ebben a sportban. Ha Szuzukában így lett volna, Jules Bianchi valószínűleg még ma is élne, és versenyezne abban a sportban, amit annyira imádott.”

Jules Bianchi családja egyébként ott lesz a hétvégi Monacói Nagydíj helyszínén.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!