Perli a Forma-1-et Jules Bianchi családja

Jogi lépéseket tesz a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), a Formula One Group és a Marussia csapata ellen a tavalyi évben elhunyt Jules Bianchi családja.


Jogi lépéseket tesz a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), a Formula One Group és a Marussia csapata ellen a tavalyi évben elhunyt Jules Bianchi családja.

A francia tehetség a 2014-es Japán Nagydíjon szenvedett súlyos balesetet, sérüléseibe pedig többhónapnyi kóma után tavaly júliusban halt bele.

Habár a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által lefolytatott vizsgálat azt állapította meg, hogy lényegében a körülmények szerencsétlen összjátéka okozta a tragédiát, Bianchi családja továbbra is úgy hiszi, komoly hibákat vétettek azon a szörnyű versenyen.

Többhónapos tanácskozás után a család úgy döntött, jogi lépéseket tesz a Forma-1 kereskedelmi jogainak birtokosai, irányító testülete, valamint a Marussia csapata ellen.

„Igazságot szeretnénk Jules miatt, azt akarjuk, hogy kiderüljön az igazság azon döntések kapcsán, melyek fiúnk balesetéhez vezettek a 2014-es Japán Nagydíjon” – áll a Bianchi család által kiadott kommünikében.

„Családként rengeteg megválaszolatlan kérdésünk van, és úgy érezzük, hogy Jules baleste és halála elkerülhető lett volna, ha nem követnek el egy sor hibát.”

A család érdekeit Stewarts Law ügyvédi iroda képviseli, az ügyben eljáró Julian Chamberlayne pedig kijelentette: „Jules Bianchi halála elkerülhető lett volna.”

„Az FIA által lefolytatott vizsgálatban számos ajánlást tesznek a Forma-1 biztonságának javítása érdekében, de arról nem számol be, hogy hol követték el azokat a hibákat, melyek végül Jules halálához vezettek.”

„Nagyon meglepő és kiábrándító volt a Bianchi család számára, hogy a levont következtetések során a balesethez hozzájáruló tényezőket felsorolva Jules-t hibáztatta.”

„Ez az eljárás azért is fontos, mert szükséges, hogy a jelenlegi és jövőbeli versenyzők biztonságban érezzék magukat ebben a sportban. Ha Szuzukában így lett volna, Jules Bianchi valószínűleg még ma is élne, és versenyezne abban a sportban, amit annyira imádott.”

Jules Bianchi családja egyébként ott lesz a hétvégi Monacói Nagydíj helyszínén.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS