Petrov reméli, jövő héten eldől a sorsa

A Renault istálló korábbi versenyzője, Vitaly Petrov arra számít, jövő héten tisztázódik sorsa, és eldől, mely csapatnál folytatja Forma-1-es pályafutását.


A Renault istálló korábbi versenyzője, Vitaly Petrov arra számít, jövő héten tisztázódik sorsa, és eldől, mely csapatnál folytatja Forma-1-es pályafutását.

Az orosz tehetség két év után távozott korábbi alakulatától, és sajtóhírek szerint jelenleg is tárgyalásokat folytat a Caterhammel. Petrov mindazonáltal a mai napon részt vett a Pirelli médiarendezvényén is, így jó esély van arra, hogy az olaszok tesztpilótájaként folytatja, amennyiben nem tud ott lenni a 2012-es rajtrácson.

A 27 esztendős versenyző elárulta, egyelőre nem kívánja felfedni lapjait, ám reméli, jövő hétre minden kiderül.

„Bármit is mondok, abból sok érdekes történet kerekedik” – fogalmazott az orosz, majd hozzátette, menedzsere, Oksana Kosatchenko jelenleg is Európában tartózkodik, ahol esetleges munkaadóival tárgyal.

„Arra kérem önöket, várjanak még egy kicsit, csak még egy hetet. Tényleg szeretnék mondani már valamit, de nem tehetem jelen pillanatban. A Forma-1-ben akarok maradni, hiszen, ha veszítek egy évet, akkor nagyon nehéz lesz visszatérni, és helyet találni 2013-ra. Szóval fontos, hogy maradjak.”

Arra a kérdésre, hogy a Pirelli tesztpilótai szerepköre érdekes lehet-e számára, Petrov eképp felelt: „Arra kértek, hogy jöjjek el ma a rendezvényükre, szóval vezetek néhány autót, beszélek néhány emberrel, és együtt dolgozom velük. A jövőben talán folytathatjuk az együttműködést. Tehát ha esetleg nem is tesztelek náluk, akkor is dolgozhatunk együtt a jövőben.”

Petrov elmondta továbbá, nagyon szeretne ott lenni a téli teszteken.

„Ez az elsődleges cél, szóval majd meglátjuk” – fogalmazott az orosz, majd hozzátette, nincs keserű szájíze amiatt, amiért a Renault szerződése ellenére megvált tőle az elmúlt idényt követően.

„Ami történt, megtörtént. A csapat döntött, el kell fogadnom, tovább kell lépnem és a következő idényre kell felkészülnöm.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!