Pic: Nagy kihívást jelentenek majd a nagyobb kerekek

A Lotus tartalékversenyzője, Charles Pic szerint komoly kihívás vár a Forma-1 csapataira, ha a jövőben valóban bevezetik majd a 18 colos kerekeket.


A Lotus tartalékversenyzője, Charles Pic szerint komoly kihívás vár a Forma-1 csapataira, ha a jövőben valóban bevezetik majd a 18 colos kerekeket.

A francia versenyző tegnap 14 kört tett meg a Pirelli 18 colos kerekeivel a silverstone-i teszten, a tervek szerint ugyanis 2017-től már ezeket használja a Forma-1 mezőnye. Az sem kizárt, hogy az új kerekek bevezetésére már korábban sor kerül.

„Ha egy napon valóban ezeket a kerekeket használjuk majd, az nagy kihívás lesz” – mondta Pic a tesztnap végén.

„Főleg a csapatoknak, hiszen egy teljesen új autót kell köré építeniük, mert a filozófia teljesen más. És persze a versenyzők számára is teljesen más.”

„Ami a kinézetét illeti: más, és sokaknak tetszeni is fog, másoknak pedig nem. Én elsőre úgy gondoltam, egy kicsit túl nagy, de talán csak azért, mert most először láttam az autót.”

Pic elárulta, nem igazán feszegethette a határokat az új kerekekkel, és a kerékvetőket is kerülnie kellett, hiszen még csak prototípusokról van szó.

„A cél az volt, hogy kipróbáljuk őket, hogy lássuk, hogyan reagálnak. A tapadás nagyon alacsony volt, azt hiszem, 5-6 másodperccel lassabb voltam velük, elsősorban azért, mert az autót alapvetően a megszokott kerekekhez építettük. Az igaz, hogy sokkal idegesebbek és reaktívabbak voltak, ráadásul az aerodinamikából is veszítünk valamelyest.”

„A kezelésük tehát nem volt az igaz, de nem is erről szólt most a teszt. Ez még csak a kezdet ezekkel a gumikkal, és kétségkívül fejlődni fognak.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS