Orosz Nagydíj
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Pic: Nagy kihívást jelentenek majd a nagyobb kerekek

A Lotus tartalékversenyzője, Charles Pic szerint komoly kihívás vár a Forma-1 csapataira, ha a jövőben valóban bevezetik majd a 18 colos kerekeket.


A Lotus tartalékversenyzője, Charles Pic szerint komoly kihívás vár a Forma-1 csapataira, ha a jövőben valóban bevezetik majd a 18 colos kerekeket.

A francia versenyző tegnap 14 kört tett meg a Pirelli 18 colos kerekeivel a silverstone-i teszten, a tervek szerint ugyanis 2017-től már ezeket használja a Forma-1 mezőnye. Az sem kizárt, hogy az új kerekek bevezetésére már korábban sor kerül.

„Ha egy napon valóban ezeket a kerekeket használjuk majd, az nagy kihívás lesz” – mondta Pic a tesztnap végén.

„Főleg a csapatoknak, hiszen egy teljesen új autót kell köré építeniük, mert a filozófia teljesen más. És persze a versenyzők számára is teljesen más.”

„Ami a kinézetét illeti: más, és sokaknak tetszeni is fog, másoknak pedig nem. Én elsőre úgy gondoltam, egy kicsit túl nagy, de talán csak azért, mert most először láttam az autót.”

Pic elárulta, nem igazán feszegethette a határokat az új kerekekkel, és a kerékvetőket is kerülnie kellett, hiszen még csak prototípusokról van szó.

„A cél az volt, hogy kipróbáljuk őket, hogy lássuk, hogyan reagálnak. A tapadás nagyon alacsony volt, azt hiszem, 5-6 másodperccel lassabb voltam velük, elsősorban azért, mert az autót alapvetően a megszokott kerekekhez építettük. Az igaz, hogy sokkal idegesebbek és reaktívabbak voltak, ráadásul az aerodinamikából is veszítünk valamelyest.”

„A kezelésük tehát nem volt az igaz, de nem is erről szólt most a teszt. Ez még csak a kezdet ezekkel a gumikkal, és kétségkívül fejlődni fognak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS