HAMIL7ON
Lance Stroll, Racing Point RP20

Racing Point: Ez a pole nem a szerencsén múlt

Racing Point: Ez a pole nem a szerencsén múlt

Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke a versenyzőket méltatta, miután Lace Stroll megszerezte élete első pole pozícióját, Sergio Perez pedig a 3. rajthelyet érte el a Török Nagydíj időmérő edzésén.

Fantasztikus eredménnyel zárta a Török Nagydíj időmérő edzését a Racing Point csapata, miután két versenyzőjükkel az első két sorból várhatják majd a piros lámpák kialvását. 

Az időjárás és a pályakörülmények egyáltalán nem voltak megszokottak: Szafnauer szerint azonban nem a szerencsén, hanem a jól felépített stratégián és a versenyzők döntésén múlt az, hogy ilyen jól szerepeltek. 

„Ez egy remek, jól megérdemelt eredmény. Mondhatjuk, hogy a szezon közepén elég balszerencsés volt. De nem gondolom, hogy ez szerencse volt, ez egy jól megítélt helyzet volt. Bejött és a Q3 vége felé egyből mondta, hogy az intermediate gumik lesznek jók” – mondta Szafnauer. 

„A Q3 elején is helyesen mondta, hogy „még nem tartunk ott, de majd a végén”. Bejött, felraktuk az intermediate-eket, és teljesen igaza volt. Működésre bírta a gumikat és megérdemelte a pole pozíciót.

A Q3-ban Sergio Pereznek is jó esélye volt a pole-ra, végül azonban a mexikói szerint Antonio Giovinazzi feltartotta őt utolsó gyorskörén, ezért nem tudott harcba szállni a pole-ért. 

„Mindketten fantasztikus munkát végeztek” – mondta Szafnauer. „Ezek voltak a legnehezebb körülmények, amelyekkel valaha találkoztam. Az újraaszfaltozott pálya tükörsima volt, még úgy is, hogy nem volt vizes. Aztán jött az eső és az alacsony hőmérséklet is, és olyan volt, mintha jégen vezetnénk, de mindketten remek munkát végeztek.”

Nagyon összeszedettek voltak, Lance különösen nagyon nyugodt volt, nagyon jól kommunikált a bokszutca falán ülőkkel, elmondta, milyenek a körülmények. Nagyon jó volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!