Racing Point: Nagy lépés volt a Mercedes másolása

Sergio Perez, Racing Point RP20 in the pitlane
Fotó: Racing Point
A Racing Point „nagy lépést” tett az idei évben, miután jelentősen módosítottak F1-es autójukon a tavalyi évhez képest.

A Racing Point csapata gyakorlatilag a tavalyi Mercedest másolta le, ami óriási feladat volt számukra, és Andrew Green, az istálló technikai igazgatója szerint nagy kockázatot is jelent az idei évre

„Abban kellett biztosra mennünk, hogy a csapat képes megérteni, hogy mit csinálnak – itt van kockázat” – nyilatkozta Green. 

A szakember szerint az eddigi adatok azt mutatják, hogy jól döntöttek a változtatással: rengeteg munka van mögöttük. 

„Az adatok alapján, amit a téli fejlesztések során láttunk, az aero-csapatunk nagyon jó munkát végzett abban, hogy megértsék, hogy állnak össze a dolgok és hogy működik is” – folytatta Green. 

„Hozzátettük a mi részünket, a saját, Racing Point-részt is. Eddig eléggé lelkesek vagyunk.”

A Racing Point a Mercedes motorját, váltóját és felfüggesztését használja, ám eddig nem volt lehetőségük arra, hogy radikálisan módosítsanak az autójukon – most, a 2020-as szezonban azonban nincs nagy veszítenivalójuk, hiszen a 2021-es szabálymódosítások miatt jövőre is tiszta lappal indítanak majd. 

„Ez egy határozott irányba próbál tolni minket” – utalt Green a Mercedes-elemekre. „Néhány évig ellenálltunk annak, hogy az ő hardvereikhez egy, a korábbiaktól eltérő koncepciót készítsünk – most ez az az év, amikor megvolt a lehetőségünk, hogy megtegyük.”

A kérdésre, az Ausztrál Nagydíjon mennyire eltérő autó fog pályára gurulni, Green így válaszolt: „Már jókora részét láthatjátok az autónak, de még jelentős változások jönnek Melbourne-ben is. De ez volt a nagy lépés.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!