Racing Point: Vettel nálunk a második fénykorát élheti - F1VILÁG.HU

Racing Point: Vettel nálunk a második fénykorát élheti

HIRDETÉS
A Racing Point csapata alig várja, hogy Sebastian Vettel megkezdje velük a közös munkát – Andy Green, az istálló technikai igazgatója szerint a négyszeres világbajnok motivációt jelent majd a dolgozók számára.
GP BELGIO F1/2020 -  GIOVEDÌ 27/08/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

Green szerint Vettelnek csupán egy jó környezetre van szüksége ahhoz, hogy újra lelkesen versenyezzen és a maximumot tudja kihozni magából. A szakember hozzátette, nagyon büszkék rá, hogy a következő szezonban egy négyszeres világbajnok csatlakozik hozzájuk, és mindenki nagyon várja már őt a csapatnál. 

„Mindannyian örülünk neki. Mindenki tudja, hogy ő egy jó versenyző. Senki nem felejti el, hogy hogy kell gyorsan vezetni egy autót” – mondta a technikai igazgató. „Csak a megfelelő autóra és a megfelelő emberekre van szüksége maga körül, hogy el tudja végezni a munkáját. Ott most nyilvánvalóan problémái vannak.”

„Mi meg tudjuk neki adni, amire szüksége van, hogy visszarázódjon a régi formájába. Az egész csapat akarja őt. Ezt érezni fogja. Tudjuk, hogy ő is pontosan olyan sokat tud adni nekünk, mint amennyit mi neki. Mindenki várja már a januárt a csapatnál, amikor végre dolgozhatunk vele.”

Sebastian Vettel az idei évben küszködik a Ferrarival, jelenleg a bajnokság 13. helyét foglalja el 17 ponttal, és kapcsolata is megromlott az olasz istállóval. A kérdésre, inkább pszichológiai okok vezettek ide, vagy inkább azzal van gond, hogy az autó nem passzol a német versenyzői stílusához, Green így felelt: 

„Azt mondanám, hogy a kettő kombinációja. Hogy milyen százalékban az egyik és a másik, azt nehéz megítélni. Nálunk megkapja az embereket és az autót, hogy visszatérhessen arra a szinte, amit ismerünk és várunk tőle. És ő is hihetetlenül sokat fog segíteni nekünk. Ha majd átlépi a gyár küszöbét, akkor minden egyes dolgozó motivációja megnő majd.” 

„Ha egy többszörös világbajnok ül az autónkba, az az itt dolgozó emberek elismerése is” – folytatta a szakember. „Megérdemeljük ezt. 18 hónappal ezelőtt csőd szélén álltunk. Egy hajszálon múlt, hogy már ne létezzen ez a csapat, és most egy világbajnok fog versenyezni nálunk. Nálunk a második fénykorát élheti majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!