Friss hírek

Räikkönen: A versenyen jobbnak kell lennünk

Az Alfa Romeo versenyzői, Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi úgy érzik, sikerült előrelépéseket tenniük az autó teljesítményét illetően, de egy hajszállal így is lemaradtak a továbbjutásról az F1-es Bahreini Nagydíj időmérőjén.

Az Alfa Romeo a javulás ellenére is lemaradt a riválisaitól: Räikkönen a 17. rajthelyet szerezte meg, Giovinazzi pedig a 16. lett, nem sokkal lemaradva a Q2-be való továbbjutástól.

„Úgy érzem, hogy az előző edzéshez képest sikerült előrelépéseket tennünk” – mondta Räikkönen, aki vasárnap jobb futamot remél. 

„Az autót jobb érzés volt vezetni, mint korábban, de így is nehéz edzés volt, és nem volt ideális az, hogy kimentünk a Q1-ben. De ez van, meglátjuk, hogy mit tudunk tenni holnap. A versenyeken eddig mindig jobbak voltunk, szóval remélhetőleg tudunk majd javítani” – folytatta a finn. 

Giovinazzi kissé csalódott, amiért nem sikerült a továbbjutás.a Q2-be, hiszen csupán 26 ezredmásodperccel maradt el Lando Norris 15. helyétől. 

„A leggyorsabb köröm igazán jó volt, és közel voltunk ahhoz, hogy továbbjussunk a Q2-be, kevesebb mint fél tizedmásodperc kellett” – mondta. „Ez frusztráló, de csak annyit tehetünk, hogy a vasárnapra koncentrálunk. Elégedett voltam az autóval, de tudjuk, hogy a verseny kihívást jelent majd, különösem úgy, hogy a gumikopás elég magas itt.”

„Kulcsfontosságú lesz a gumikezelés és a megfelelő stratégia: meglátjuk, hogy mit tudunk tenni innen, és hogy elérhetünk-e egy jó eredményt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!