Räikkönen autóján debütál a Lotus csodafegyvere

Élesben is bemutatkozik a Lotus passzív DRS rendszere a vasárnapi Brit Nagydíjon, miután Kimi Räikkönen azzal teljesítette a szombati időmérőt, ahol a kilencedik pozíciót szerezte meg.


Élesben is bemutatkozik a Lotus passzív DRS rendszere a vasárnapi Brit Nagydíjon, miután Kimi Räikkönen azzal teljesítette a szombati időmérőt, ahol a kilencedik pozíciót szerezte meg.

A csapat már a tavalyi Német Nagydíj óta kísérletezik a passzív rendszerrel, de számos nehézségbe ütközött – köztük abba, hogy nem tudta belőni azt a sebességet, ahol deaktiválódik a kapcsoló, így fennállt a veszélye annak, hogy nem lesz elég leszorító erő, mikor fékezni kezd a versenyző.

Räikkönen azonban a szombati időmérőn a passzív rendszerrel futott, így azt a csapat most először élesben is beveti a versenyen.

A finn pilóta bevallotta, hogy egy kicsivel többet várt a fejlesztéstől, de bízik abban, hogy a versenyen előnyt jelent majd, ráadásul úgy véli, hátrányuk nem származik majd az új design használatából.

„Egy kicsivel többet vártunk tőle, de majd meglátjuk, miként viselkedik holnap és bízunk abban, hogy segíteni fog a versenysebességünkön” – mondta Räikkönen. „Mindig többet vár az ember az új elemektől, de azt gondolom, hogy előrébb tudunk jutni.”

„Ha soha nem próbálunk ki új dolgokat, akkor nem tanulunk, és nem is fogjuk azokat használni. Nem gondolom, hogy az új eszköz bevetésével bármilyen hátrányba kerülnénk, mivel ha nem próbálunk ki újításokat, akkor biztosan nem foghatjuk be az előttünk állókat és nem kerülhetünk eléjük.”

Silverstone egy logikus választás egyébként a rendszer bevetésére, hiszen számos hosszú egyenes tarkítja, így segíthet a nagyobb végsebesség elérésében.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!