Räikkönen elárulta, mi fog neki hiányozni a legjobban az F1-ből - F1VILÁG.HU

Räikkönen elárulta, mi fog neki hiányozni a legjobban az F1-ből

HIRDETÉS
Utolsó Forma-1-es versenyét futja majd az előttünk álló hétvégén a száguldó cirkusz egyik legnépszerűbb figurája, a korábbi világbajnok, Kimi Räikkönen.
RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C41, portrait during the Formula 1 stc Saudi Arabian Grand Prix 2021, 21th round of the 2021 FIA Formula One World Championship from December 3 to 5, 2021 on the Jeddah Corniche Circuit, in Jeddah, Saudi Arabia - Photo Antonin Vincent / DPPI

A finn versenyző 2001-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, néhány szezontól eltekintve pedig azóta állandó tagja a mezőnynek.

Räikkönen a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon 350. versenyét futja majd, jövőre azonban már nem lesz tagja a királykategória mezőnyének.

A 2007-es év legjobbja elárulta, a versenyzés biztosan hiányozni fog neki – bár annyira azért talán mégsem, hogy álmatlan éjszakái legyenek.

„A versenyzés. Maga a vezetés. Elvégre a versenyzés az, amiért itt vagyunk. De őszintén szólva nem érzem úgy, hogy azért annyira hiányozni fog” – mondta a korábbi bajnoka a Beyond The Grid című podcastban, amikor arról kérdezték, az F1-ből való távozása után mi fog a leginkább hiányozni neki.

„Biztos vagyok benne, hogy lesznek napok, amikor arra gondolok majd, ’jó volna versenyezni’. De végtelen számú különféle kategória, vagy különféle dolog van, amiben versenyezhet az ember.”

Räikkönen beszélt arról is, az időmérőkért soha nem rajongott annyira – számára mindig a verseny volt a legfontosabb.

„Nem gondolom, hogy nagyon oda voltam érte. Sokkal inkább rajongok a versenyért, mint az időmérőért. Ezért vagyunk itt, péntektől vasárnapig dolgozunk, a verseny végeredményéért. Szóval számomra mindig ez volt a legérdekesebb. A határon kell lenni. Ha két másodperccel lassabb vagy az üzemanyagszint miatt, az nem jelenti azt, hogy nem feszegeted a határokat. Ha nem vagy a határon, talán nem próbálkozol eléggé ahhoz, hogy gyors legyél.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!