Räikkönen elárulta, milyen kapcsolatot ápolt Ron Dennisszel

A Forma-1-ből a tavalyi szezont követően távozott Kimi Räikkönen azt mondja, bár annak idején sokat pletykáltak arról, hogy rossz a viszonya a McLaren egykori csapatfőnökével, Ron Dennisszel, valójában nem tud rosszat mondani a szakemberről.

Räikkönen 2002-ben lett a McLaren versenyzője, és egészen a 2006-os szezon végéig versenyzett a patinás brit istállónál, melyet akkoriban Ron Dennis irányított.

A finn versenyző nemrég elárulta, valójában főleg pozitívak az emlékei a neves szakemberrel kapcsolatban, habár természetesen voltak dolgok, amikben nem értettek egyet.

Hirdetés
 

„Szerintem jó volt” – mondta a finn versenyző a Beyond The Grid című podcastben.

„Nyilván rengeteg mindent mondtak és írtak, de én azt gondolom, hogy házon belül jó volt. Jó kapcsolatban voltunk. Nyilván volt néhány dolog, amikben nem értettünk egyet, de megesik az ilyen.”

Räikkönen 2007-re a Ferrarihoz szerződött, ám távozása után is jó viszonyt ápolt Denisszel.

„Miután távoztam, és összefutottunk a pályán, tudtunk beszélgetni és poénkodni dolgokon. Véleményem szerint a pályán kívül teljesen más, mint a versenypályán. Nem tudok rosszat mondani róla. Voltak eltérő véleményeink bizonyos dolgokkal kapcsolatban, de így megy ez.”

A 2007-es és bajnokát természetesen arról is megkérdezték, mi a legnagyobb különbség a McLaren és a Ferrari között.

„Talán a filozófia, hogy hogyan is működtetnek dolgokat, aztán a meetingek, és nyilván a nyelv. A meetingeken mindenki angolul beszél, de a nemzetiség miatt másképp működnek a dolgok. Az olaszok egy kicsit talán szenvedélyesebbek bizonyos dolgokkal kapcsolatban, mint az angol csapatok.”

„De ez nem jelenti azt, hogy ők vagy mások csinálják jól vagy rosszul. Mindenkinek megvannak a jó és rossz oldalai.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!