Friss hírek

Räikkönen: Ez a búcsú most más, mert van okom otthon lenni!

Az Abu Dhabi Nagydíjjal véget ért Kimi Räikkönen Forma-1-es pályafutása: a finn versenyző a száguldó cirkusz egyik legkedveltebb figurája volt, jövőre azonban már nem lesz ott a mezőnyben.

A „Jégember” egyszer, a 2009-es szezon végén már hátat fordított a Forma-1-nek, és más szakágakban próbálta ki magát, végül azonban úgy alakult, hogy 2012-ben a Lotus színeiben visszatért a királykategóriába.

Ezt követően, 2014-ben újra a Ferrari versenyzője lett, ahol 5 szezonon át versenyzett, majd utolsó három évét az Alfa Romeónál teljesítette.

Hirdetés
 

A finn versenyző most végleg szögre akasztja sisakját, és elárulta azt is, miben más a mostani búcsú.

„Azt gondolom, rengeteg különbség van” – mondta Räikkönen a Beyond The Grid című podcastben.

„Most már nyilván családos ember vagyok, van okom otthon lenni! Szóval ez a búcsú teljesen más sok szempontból. Nyilván mások a körülmények is. Életem más szakaszában járok már.”

A 2007-es év bajnoka beszélt arról is, 2009-es távozása után nem gondolta volna, hogy vissza fog térni az F1-be.

„Ha valaki azt mondta volna nekem, hogy pénzt kell tennem arra, hogy visszatérek, egy fillérrel sem fogadtam volna rá. Egyáltalán nem gondoltam a visszatérésre. De végül több ok miatt is úgy alakult, hogy visszatértem.”

Räikkönen a Forma-1-ben 1 világbajnoki címet, 21 győzelmet, 18 rajtelsőséget és 103 dobogós eredményt szerzett. Azt mondja, elégedett azzal, amit elért.

„Nincs okom a panaszra. Jó pályafutásom volt. Nem is változtatnék semmin, még ha azt is jelentené, hogy több győzelem vagy bajnoki cím szerepelne a nevem mellett. Elégedett vagyok azzal, amit elértem. Nem panaszkodhatok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!