Friss hírek

Räikkönen: Ez is egy rémálom volt

Kimi Räikkönen. az Alfa Romeo versenyzője csak a 13. helyen végzett az F1-es Orosz Nagydíjon – a finn szerint a csapatnak tennie kell valamit, hiszen futamok óta hiányzik a tempójuk.

Räikkönen a rajtnál kiugrott, ezért bokszutca-áthajtásos büntetéstben részesült – ezzel természetesen jókora hátrányba került, amin valamelyest segített a biztonsági autós periódus. 

Az Alfa Romeo egyik versenyzője sem szerzett pontot Szocsiban – Räikkönen szerint fontos, hogy rájöjjenek, mi okozza a problémákat számukra, hogy javítani tudjanak teljesítményükön. 

„A verseny az én hibám miatt úszott el, bár végül visszatértünk a biztonsági autó miatt, és sikerült visszavennünk a körünket” – mondta a finn. 

„Sajnos egyszerűen nem volt meg a tempónk. A Toro Rossóval tudtuk tartani a lépést, és megelőztem Pierre Gaslyt, mert ők egymással küzdöttek, és kiszélesítette a pályát.”

A Belga Nagydíjon Räikkönen 7. helyen végzett, azóta azonban nem sikerült pontszerző helyen zárniuk. 

„Meg kell értenünk a dolgokat. Az elmúlt néhány verseny rémálom volt számunkra, és meg kell találnunk, hogy mi az, ami rossz és hol – tisztáznunk kell, és meg kell értenünk ezeket. Az elmúlt futamokon csak Spában volt meg a tempónk. A többin csak küszködtünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!