Friss hírek

Räikkönen: Ez is egy rémálom volt

RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing C38, portrait press conference during the 2019 Formula One World Championship, Russia Grand Prix from September 26 to 29 in Sotchi, Russia - Photo Antonin Vincent / DPPI
Kimi Räikkönen. az Alfa Romeo versenyzője csak a 13. helyen végzett az F1-es Orosz Nagydíjon – a finn szerint a csapatnak tennie kell valamit, hiszen futamok óta hiányzik a tempójuk.

Räikkönen a rajtnál kiugrott, ezért bokszutca-áthajtásos büntetéstben részesült – ezzel természetesen jókora hátrányba került, amin valamelyest segített a biztonsági autós periódus. 

Az Alfa Romeo egyik versenyzője sem szerzett pontot Szocsiban – Räikkönen szerint fontos, hogy rájöjjenek, mi okozza a problémákat számukra, hogy javítani tudjanak teljesítményükön. 

„A verseny az én hibám miatt úszott el, bár végül visszatértünk a biztonsági autó miatt, és sikerült visszavennünk a körünket” – mondta a finn. 

„Sajnos egyszerűen nem volt meg a tempónk. A Toro Rossóval tudtuk tartani a lépést, és megelőztem Pierre Gaslyt, mert ők egymással küzdöttek, és kiszélesítette a pályát.”

A Belga Nagydíjon Räikkönen 7. helyen végzett, azóta azonban nem sikerült pontszerző helyen zárniuk. 

„Meg kell értenünk a dolgokat. Az elmúlt néhány verseny rémálom volt számunkra, és meg kell találnunk, hogy mi az, ami rossz és hol – tisztáznunk kell, és meg kell értenünk ezeket. Az elmúlt futamokon csak Spában volt meg a tempónk. A többin csak küszködtünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek