Räikkönen: Lehet, hogy soha nem versenyzem már - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Lehet, hogy soha nem versenyzem már

HIRDETÉS
A Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen elárulta, könnyen lehet, hogy a tavalyi Abu Dhabi Nagydíj lesz az utolsó professzionális autóverseny pályafutása során, melyen részt vett.
RAIKKONEN Kimi Räikkönen(fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C41, portrait during the Formula 1 Aramco United States Grand Prix 2021, 17th round of the 2021 FIA Formula One World Championship from October 21 to 24, 2021 on the Circuit of the Americas, in Austin, Texas, United States of American - Photo Antonin Vincent / DPPI

A finn versenyző a 2021-es idényt követően intett búcsút a Forma-1-nek, néhány hónapja azonban még nem zárta ki annak lehetőségét, hogy más szakágakban újra láthatjuk majd őt a versenypályákon.

A 41 esztendős finn egyelőre még nem sokat gondolkodott tervein, egész egyszerűen szeretne több időt tölteni a családjával, és olyan dolgokkal tölteni az idejét, melyekre az elmúlt 20 évben nem tudott nagy hangsúlyt fektetni.

A Motorsport.com című internetes portálnak nyilatkozva ugyanakkor elárulta, nem kizárt, hogy profiként már sehol nem áll rajthoz, és a tavalyi F1-es szezonzáró lehet az utolsó autóversenye.

„Könnyen lehet – másfelől viszont előfordulhat, hogy tévedek!” – mondta a Ferrarival 2007-ben bajnoki címet szerző Räikkönen.

„Ezért nem terveztem még el semmit. Nem akarok terveket, mert hosszú idő óta most először fordul elő, hogy nem a munkaprogram diktálja az életemet. Ráadásul most itt van a család is. Szóval várom már ezt az időszakot. Nem akarok komoly terveket szőni.”

Az Alfa Romeótól távozó finn azt mondja, bárhogy alakulhat a jövő, és biztos benne, hogy lesznek is megkeresései. Egyelőre viszont pihenni akar.

„Biztos vagyok benne, hogy előállnak majd jó dolgokkal. Ha pedig lesz valami, aminek van értelme, akkor miért ne? De az biztos, hogy előbb egy kis szabadidőre lesz szükségem.”

Räikkönen a 2009-es idény végén egyszer már elköszönt a Forma-1-től, 2012-ben azonban visszatért a Lotus csapatával.

„Ez most egy teljesen más történet” – fogalmazott a rutinos pilóta. „Akkor nyilván még raliztam, és eléggé elfoglalt voltam, hiszen a raliban is elég összetett egy hétvége, az ember jegyzeteket csinál, meg ilyenek. És aztán kipróbáltam a NASCAR-t, teszteltem egy kicsit Le Mans-ban, meg hasonlók. A mostani az teljesen más történet.”

Hirdetés


„Jó lesz otthon lenni, a gyerekek is várják már. És biztos vagyok benne, hogy a feleségem is! Nem kell majd mindig azt mondanom, hogy itt vagyok, meg ott vagyok, mondjuk egy hétig, tudván, hogy utána újra el kell mennem. Szóval várom már.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!