Räikkönen nem tudja, miért szeretik annyira a rajongók - F1VILÁG.HU

Räikkönen nem tudja, miért szeretik annyira a rajongók

A Forma-1 2007-es bajnoka, Kimi Räikkönen a mai napig nem érti, miért lett annyira népszerű a rajongók körében.

Räikkönen 2001-ben mutatkozott be a száguldó cirkuszban, és rideg stílusával sokak szimpátiáját elnyerte, nem véletlenül akasztották rá a „Jégember” becenevet.

Az évek során a finn az egyik legnépszerűbb versenyző lett az F1-rajongók körében, népszerűségén pedig természetesen sokat lendített, amikor a Ferrari pilótája lett, és meg is nyerte a világbajnoki címet az olaszokkal.

 

A sportból a tavalyi szezont követően távozott Räikkönen viszont nem teljesen érti, miért szeretik őt annyira.

„Nem tudom, miért kedvelnek” – mondta a Motorsport.com című lapnak adott interjújában. „Talán azért, mert az vagyok, aki vagyok. Mindig furcsa, vagy fura, vagy ahogy akarjátok.”

„Ez teljesen normális számomra, de kifelé talán nem mindenkinek. De mindig a saját értékrendem szerint csináltam.”

Räikkönen azt mondja, soha nem akart megfelelni másoknak.

„Itt-ott néha más utat kell választani. Kezdetben nyilván nehezebb volt, hiszen próbáltak terelni bizonyos irányba. De ha az ember nem adja magát, akkor feladják, hogy megváltoztassanak.”

„Könnyebb, ha azt mondják, ’inkább hagyjuk, hogy azt csináljon, amit akar’. Örülök, hogy az elején megküzdöttem velük, mert nyilván így sokkal könnyebb. Utána már sokkal nehezebb valaki másnak lenni.”

„Azt gondolom, az ember csinálhatja azt, amit kérnek tőle, vagy lehet olyan, amilyennek akarják – egy darabig. De nem hiszem, hogy ez nagyon jó, vagy egészséges dolog hosszú távon.”

Räikkönen hozzátette, számos emlékezetes pillanatára nem is emlékszik olyan jól, mint rajongói – ezek közé tartozik a 2012-es Abu Dhabi Nagydíjon elhangzott „hagyjatok békén, tudom, mit csinálok” mondata is.

„Nem, nem igazán… Végül megnyertük a versenyt, és akik ott voltak, tudják, mi történt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!