Räikkönen reméli, Giovinazzi újra esélyt kap majd az F1-ben - F1VILÁG.HU

Räikkönen reméli, Giovinazzi újra esélyt kap majd az F1-ben

HIRDETÉS
A Forma-1 2007-es bajnoka, Kimi Räikkönen reméli, csapattársa, az Alfa Romeótól szintén távozó Antonio Giovinazzi vissza tud majd térni a száguldó cirkuszba.
RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C41, GIOVINAZZI Antonio (ita), Alfa Romeo Racing ORLEN C41, portrait during the Formula 1 Pre-season testing 2020 from March 12 to 14, 2021 on the Bahrain International Circuit, in Sakhir, Bahrain - Photo Antonin Vincent / DPPI

A héten jelentették be, Giovinazzi helyét Guanyz Zhou veszi majd át jövőre, az olasz versenyző pedig 2022-ben a Forma-E-ben folytatja.

Räikkönen – aki az idei szezont követően befejezi F1-es pályafutását – Katarban azt mondta, sajnálja, hogy csapattársát elküldik az istállótól.

„Ő egy nagyon jó srác, jó ideje ismerjük már egymást, még a ferraris időkből” – mondta a finn.

„Remélhetőleg egy napon kap egy újabb esélyt az F1-ben. Nem sok autó van a mezőnyben, és nyilván mindenki megpróbál bekerülni, de bízzunk benne!”

Giovinazzi elárulta, nem volt könnyű, amikor megtudta a hírt, hogy távoznia kell.

„Az elmúlt három évben folyamatosan fejlődtem. Néhány dolog persze lehetett volna jobb, és volt, ami jó volt. De elégedett vagyok magammal, ennél többet nem tehettem” – mondta az olasz.

„Valahányszor a jövőmről kérdeztek, mindig azt mondtam, hogy nem az én kezemben van, és így is volt. Ez a döntés született, most pedig a következő lépésre, a Forma-E-re fókuszálok, amit izgatottan várom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!