Räikkönen stabil pontszerző, Giovinazzi csalódott - F1VILÁG.HU

Räikkönen stabil pontszerző, Giovinazzi csalódott

Nem igazán került reflektorfénybe Kimi Raikkönen, a Magyar Nagydíjon, pedig ismét értékes pontokat szerzett az Alfa Romeónak. A 7. helyen ért célba, rendesen elverve csapattársát, Antonio Giovinazzit, aki csak a 18. lett.

Rajtszámával megegyező pozícióban, a 7. helyen végzett a Jégember, akinek nagyon sima versenye volt, gyakorlatilag nesztelenül hozta be előkelő helyre az Alfa Rómeót.

Nos, ez egy egészen jó eredmény. Az autó nagyszerűen viselkedett, kihoztuk belőle a legtöbbet. Jó rajtom volt, igyekeztem kimaradni a balhéból. Aztán jobb tempóm volt, mint az előttem autózó McLareneknek, de lehetetlenség lett volna előzni. Sajnos a kiállás során vesztettünk egy pozíciót, amiért kár, de összességében nem lehetünk csalódottak. Értékes pontokat szereztünk, de innentől kezdve a nyári szünetre és a családomra fókuszálok – mondta Kimi a futam után.

 

Giovinazzi már kevésbé lehetett boldog. A rajtbüntetéséből adódóan eléggé hátulról rajtolhatott, de nem tudott előre keveredni, sőt, még hátrébb csúszott az eredménylistán.

„Csalódást keltő verseny volt számomra. Ütköztem az első kanyarban, mert két autó közre zárt. Megsérült emiatt a gumi, borult a stratégia, hiszen jóval hamarabb jöhettem a kiállásra, mint terveztük. Sajnálatos, hogy ilyen gyenge eredménnyel zártam a nyári szünet előtti utolsó versenyt, különösen, mert az elmúlt versenyeken remek volt a tempónk. Most itt van előttünk a szünet, egy lehetőség, hogy feltöltődhessünk, és újult erővel térhessünk majd vissza– nyilatkozta az olasz.

Az Alfa Romeó a konstruktőri tabella 7. helyén áll, 32 megszerzett ponttal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Räikkönen stabil pontszerző, Giovinazzi csalódott
Ferrari: Megvolt a tempónk a pole-hoz, így akár nyerhettünk is volna Monacóban
Problémás még a Mercedes autójának hátulja, ezt akarja megoldani a csapat
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!