Friss hírek

Räikkönen: Talán többet be sem teszem a lábam az F1-es paddockba!

A Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen azt mondja, könnyen lehet, hogy többé be sem teszi majd a lábát a paddockba. A finn pilóta a tavalyi szezont követően intett búcsút a száguldó cirkusznak, ami saját bevallása szerint soha nem a legfontosabb volt életében.

Räikkönen 2001-ben debütált a királykategóriában, a 2021-es Abu Dhabi Nagydíjon pedig utolsó versenyét teljesítette.

A finn pilótának eredményes pályafutása volt, hiszen olyan csapatoknál versenyezhetett, mint a McLaren és a Ferrari – utóbbi csapattal ráadásul 2007-ben a világbajnoki címet is bezsebelte.

Räikkönen 21 győzelem után intett búcsút a Forma-1-nek, a minap pedig arról beszélt, könnyen lehet, hogy többé be sem teszi a lábát a paddockba.

„Majd az idő eldönti” – mondta a finn a Bild című lapnak, amikor arról kérdezték, hiányozni fog-e a Forma-1.

„De azt már most tudom, hogy a vezetés az egyetlen dolog, amit szerettem benne. Lehet, hogy soha nem teszem be újra a lábam a paddockba. A Forma-1 soha nem volt az életem. Mindig voltak dolgok, amik fontosabbak voltak számomra. Szóval semmi sem változik.”

„Nem azért hagyom abba, mert nem volt már meg bennem az erő, hanem azért, mert van jobb dolgom is, mint repülőkön ülni és hotelekben éjszakázni. Egyszerűen csak örülök, hogy vége. Még az sem számít, hogy nem tudtam befejezni az utolsó versenyemet.”

Räikkönen azt mondja, nem igazán vannak még konkrét tervei a nyugdíjas évekre – egész egyszerűen élvezni akarja az életet.

„A gyerekeim szeretnének egy kutyát, de még nem döntöttük el. Talán elég lesz nekik az is, hogy több időt töltök újra otthon.”

Arra a kérdésre, hogy mit vár a legjobban a 2022-es évvel kapcsolatban, a finn elárulta, most leginkább azt élvezi, hogy üres a naptárja.

„A szabadságok végre újra szabadságok. Eddig csak nyári szünetünk volt. Két és fél hét, miközben folytatni kellett az edzéseket, és mindig ott járt az ember fejében, hogy utána ismét jön a megszokott őrület.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!