Räikkönen tudja, nem ők a leggyorsabbak

Rendkívül kiélezett időmérő edzésre számít Monzában a Lotus Forma-1-es csapatának világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen.


Rendkívül kiélezett időmérő edzésre számít Monzában a Lotus Forma-1-es csapatának világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen.

A „Jégember” az Olasz Nagydíj pénteki két szabadedzésének összesített eredményei alapján a hetedik legjobb időt érte el, és bár tisztában van azzal, nem ők a leggyorsabbak, úgy érzi, lesz keresnivalójuk az élmezőnyben.

„Nem mi vagyunk a leggyorsabbak, ez kétségtelen” – mondta Räikkönen az Autosportnak.

„De nem is számítottunk arra, hogy a leggyorsabbak leszünk. És azt gondolom, a legutóbbi verseny után elég trükkös a helyzet. Nem volt túl rossz ez a pénteki nap, de nagyon nehéz lesz az élen lenni az időmérőn.”

„A tőlünk telhető legjobbat kell nyújtanunk, szóval azt hiszem, nagyon szoros csata lesz. Nincs sok kanyar ezen a pályán, szóval nem lesz olyan nagy különbség az autók között. Nagyon szoros lesz, de majd a holnapi időmérőn kiderül.”

Räikkönen hozzátette, az E20-as versenygép tempója biztató, ám reméli, azért sikerül még tovább javulniuk.

„Nem túl rossz a versenytempónk, és a mai legjobb köridőtől sem voltunk nagyon elmaradva. Kis leszorítóerővel körözünk, ez pedig azt jelenti, hogy féktávokon nem olyan jó az autó tapadása. Tehát nem könnyű összerakni egy hibátlan kört, de remélhetőleg holnapig sikerül tovább fejlődnünk.”

A Lotus csapatának nincs egyszerű dolga Monzában, hiszen Romain Grosjean eltiltását tölti, autóját pedig a belga Jerome D’Ambrosio terelgeti Olaszországban.

Az ifjú versenyző elmondta, jól alakult a pénteki nyitónap, és reméli, hogy eredményesen szerepelhet a hétvége hátralévő részében is.

„Összességében jól alakult a mai edzésnap” – nyilatkozta a Lotus tartalékosa.

„Jó volt újra autóba ülni. De persze nem könnyű az utolsó pillanatban beugrani. Elég nehéz megtalálni a határokat egy ilyen pályán, ahol kis leszorítóerővel rójuk a köröket. Sikerült teljesítenünk a sűrű programot, sok kört megtettem, ami kezdésnek jó.”

„Azt nehéz megmondani, a többiekhez képest hogy állunk most, de a két szabadedzés között sikerült fejlődnünk, így bízom abban, hogy holnapra még tovább javulunk majd.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!