Raikkönen visszatér a régi autóhoz Abu Dhabiban

Kimi Räikkönen visszatér a régi, rövidebb tengelytávú konfigurációhoz a hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon.


Kimi Räikkönen visszatér a régi, rövidebb tengelytávú konfigurációhoz a hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon.

A Lotus úgy gondolja, hogy hosszabb tengelytávú konstrukciója komoly szerepet játszott abban, hogy az elmúlt versenyeken feltámadt, ám a csapat vezetője, Eric Boullier elmondta, hogy Raikkönen magabiztosabban érzi magát a régi installációban, ezért döntött a váltás mellett.

„Az elmúlt két versenyen nem volt 100%-osan elégedett az autó egyensúlyával, ezért most valami mást szeretne kipróbálni” – mondta a szakember. „Az első lépés az, hogy megnézzük, mi a különbség a két konstrukció között, aztán a későbbiekben majd döntünk valamelyik mellett.”

A Lotus pályamérnöke, Alan Permane a következőkkel folytatta: „Ki akarta próbálni a rövidebb tengelytávú verziót, mert úgy érezte, hogy a karakterisztikája jobban fekszik ezen a pályán.”

„Eddig minden jónak tűnik, és ez a konfiguráció lesz használva a hétvége hátralévő részében. Hosszú etapos teljesítménye megnyugtató volt mindkét gumikeveréken.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!