Räikkönent a falba tették a vasárnapi NASCAR-versenyen - F1VILÁG.HU

Räikkönent a falba tették a vasárnapi NASCAR-versenyen

HIRDETÉS
Kieséssel ért véget Kimi Räikkönen bemutatkozása az amerikai NASCAR Cup Seriesben – a finn szolid versenyt futott Watkins Glenben, ám végül balesetbe keveredett, és a falban végezte.
Kimi Räikkönen, NASCAR

A 2007-es Forma-1-es világbajnok a tavalyi szezont követően intett búcsút a száguldó cirkusznak, ám nem sokáig bírta benzingőz nélkül: az amerikai NASCAR-sorozatban mutatkozott be vasárnap, a 27. helyről vágott neki a versenynek Watkins Glenben.

Az esős időjárás miatt folyamatosan csúszott a futam rajtja, végül azonban útnak engedték a mezőnyt, Räikkönen pedig remekül kezdett, és szinte végig a top 20-ban autózott, később pedig a legjobb 10 közé is bekerült. A nagyjából féltávnál megejtett újraindítás után azonban Ross Chastain nekiütközött Austin Dillon autójának, a balesetet elkerülni kívánó Loris Hezemans pedig Räikkönennek koccant, a falba küldve a „Jégembert”.

„Azt gondoltam, jó íven vagyok, de mindenki elkezdett balra húzódni, és sajnos nem volt időm reagálni” – mondta Räikkönen a verseny után. „Valaki nekiment a kerekemnek, és kifordult a kormány a kezemből. A csuklómmal van valami, de így megy ez.”

A korai kiesés ellenére Räikkönen élvezte a versenyt: „Egyre magabiztosabbnak éreztem magam, és remek csatákat vívtam – szóval igen, kár érte. Úgy éreztem, jó tempó van az autóban, de így megy ez néha.”

Arra a kérdésre, hogy látjuk-e még újra a NASCAR-ban, Räikkönen így válaszolt: „Meglátjuk. Nem tudom.”

Mivel a 90 körös verseny 44 körét teljesítette vasárnap, Räikkönent így a 37. helyre rangsorolták. A versenyt végül Kyle Larson nyerte, az alapszakasz legjobbja pedig Chase Elliott lett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!