Räikkönent nem érdekli mások véleménye

Csütörtökön a Lotus Renault GP enstone-i főhadiszállásán járt a Forma-1-be idén visszatérő Kimi Räikkönen. A finn elárulta, noha tudja, többen kritikusak vele kapcsolatban, nem érdekli mások véleménye.Csütörtökön a Lotus Renault GP enstone-i főhadiszállásán járt a Forma-1-be idén visszatérő Kimi Räikkönen

A finn versenyző 2007-ben világbajnoki címig jutott a Ferrarival, majd két évvel később úgy döntött, hátat fordít a száguldó cirkusznak, és új kihívások után néz.

A Lotus Renault GP az elmúlt év végén azonban visszacsábította a „Jégembert” a Forma-1-be, miután két évre szóló szerződést ajánlott neki. Räikkönen a minap első üléspróbáján is túlesett, mely során elárulta, alig várja, hogy újra versenyezzen, kritikusaival pedig nem foglalkozik.

„Kicsit furcsa volt először, mivel a cockpit kissé szűknek tűnt, de ez normális” – mondta a 32 esztendős versenyző az ilyenkor megejtendő üléspróba kapcsán. „Ugyanolyan, mint a múltban, amikor üléspróbákon jártam: kicsit furcsának tűnik, amikor az ember először ül az autóba, de gyorsan hozzá lehet szokni. Jó lesz újra versenyezni.”

Räikkönen hozzátette, meglepte, hogy visszatérése ilyen komoly érdeklődést váltott ki az emberekben, és noha tudja, többen kritikusak vele kapcsolatban, nem érdekli mások véleménye.

„Elég nagy visszhangot kapott a sajtóban a visszatérésem, és sok pletyka is napvilágot látott. Az, hogy visszatérek a Formula-1-be, számomra remek dolog, és remélem, hogy a csapat számára is az lesz, mint ahogy a rajongóknak is! Imádom az év ezen szakaszát a gyárban tölteni. Igazi pezsgés veszi körül az új autót, minden egyes részleg megállás nélkül dolgozik azért, hogy minden időben elkészüljön. Ilyenkor tényleg érezni az emberek elkötelezettségét, és jó mindennek a részesévé válni.”

„Az ember olykor hall nonszensz dolgokat, néha pedig mindenféle szépet és jót. . Valójában soha sem figyeltem arra, mit mondanak vagy gondolok az emberek. Teszem a dolgom, és amíg ez boldoggá tesz, addig ez a legfontosabb.”

A teljes, vágatlan interjút ide kattintva tekintheti meg!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!