Friss hírek

Red Bull: A hibát az autóban, nem pedig Albonban kell keresni

A Red Bull vezető mérnöke, Paul Monaghan szerint a csapatnak „brutálisan őszintének” kell lennie, és Alexander Albonnak egy jobb egyensúllyal bíró autót kell a rendelkezésére bocsátaniuk.

Számos kritika érte Alexander Albont az elmúlt időszakban amiatt, hogy teljesítménye elmarad csapattársáétól, azonban a csapatfőnök, Christian Horner szerint ezek igazságtalan támadások

A csapat vezető mérnöke szerint a hibát sokkal inkább saját magukban és az autóban kell keresniük, mint Albonban – és igyekeznek minél hamarabb megoldani a fennálló problémákat. 

„Itt gyakran előfordul, hogy ha szeles az idő, akkor eléggé trükkössé válik az autó vezetése” – mondta Monaghan. „És úgy gondolom, ha megnézzük a pénteki tempót, akkor egy kicsit csalódást keltő Alex számára, hogy nem jutott tovább a Q3-ba.”

„Nyilvánvaló, hogy képes rá, és az autó is képes rá, nekünk csak ki kell találnunk, hogy hogyan sikerülhetne neki” – folytatta a szakember.

„Ha egy jobb egyensúllyal rendelkező autót tudnánk adni Alexnek, akkor mindannyian tudjuk, hogy simán továbbjutna a Q3-ba, mindenféle probléma nélkül. Ha brutálisan őszinte akarok lenni, azt hiszem, ez inkább nekünk egy kihívás, mint Alexnek.

A hétvége korábbi része sem úgy alakult Albon számára, ahogy tervezték: pénteken összetörte a Red Bullt, így a csapatnak sok munkája akadt vele, majd szombaton is dolgozniuk kellett rajta egy elektronikai probléma miatt. 

„A fallal történő ütközés nem segített a magabiztosságán” – mondta Monaghan. „Egy kis küzdelemmel sikerült újraépíteni az autót, a srácok lenyűgöző munkát végeztek, hogy rendbehozzák péntek este, aztán szombaton pedig megoldották a kis elektronikai problémánkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!