Portugál Nagydíj
NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 01: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 stops in the Pitlane during final practice for the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on August 01, 2020 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Fotó: Red Bull Racing

Red Bull: A hibát az autóban, nem pedig Albonban kell keresni

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Red Bull: A hibát az autóban, nem pedig Albonban kell keresni

A Red Bull vezető mérnöke, Paul Monaghan szerint a csapatnak „brutálisan őszintének” kell lennie, és Alexander Albonnak egy jobb egyensúllyal bíró autót kell a rendelkezésére bocsátaniuk.

Számos kritika érte Alexander Albont az elmúlt időszakban amiatt, hogy teljesítménye elmarad csapattársáétól, azonban a csapatfőnök, Christian Horner szerint ezek igazságtalan támadások

A csapat vezető mérnöke szerint a hibát sokkal inkább saját magukban és az autóban kell keresniük, mint Albonban – és igyekeznek minél hamarabb megoldani a fennálló problémákat. 

„Itt gyakran előfordul, hogy ha szeles az idő, akkor eléggé trükkössé válik az autó vezetése” – mondta Monaghan. „És úgy gondolom, ha megnézzük a pénteki tempót, akkor egy kicsit csalódást keltő Alex számára, hogy nem jutott tovább a Q3-ba.”

„Nyilvánvaló, hogy képes rá, és az autó is képes rá, nekünk csak ki kell találnunk, hogy hogyan sikerülhetne neki” – folytatta a szakember.

„Ha egy jobb egyensúllyal rendelkező autót tudnánk adni Alexnek, akkor mindannyian tudjuk, hogy simán továbbjutna a Q3-ba, mindenféle probléma nélkül. Ha brutálisan őszinte akarok lenni, azt hiszem, ez inkább nekünk egy kihívás, mint Alexnek.

A hétvége korábbi része sem úgy alakult Albon számára, ahogy tervezték: pénteken összetörte a Red Bullt, így a csapatnak sok munkája akadt vele, majd szombaton is dolgozniuk kellett rajta egy elektronikai probléma miatt. 

„A fallal történő ütközés nem segített a magabiztosságán” – mondta Monaghan. „Egy kis küzdelemmel sikerült újraépíteni az autót, a srácok lenyűgöző munkát végeztek, hogy rendbehozzák péntek este, aztán szombaton pedig megoldották a kis elektronikai problémánkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!