Red Bull: A Williams és az Alfa Romeo is érdeklődik Albon iránt - F1VILÁG.HU

Red Bull: A Williams és az Alfa Romeo is érdeklődik Albon iránt

HIRDETÉS
A Williams és az Alfa Romeo is érdeklődik Alexander Albon szolgálatai iránt – erősítette meg a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner.
DTM, 7. + 8. Rennen Nürburgring 2021 - Foto: Gruppe C Photography Alexander Albon AlphaTauri

A brit-thai versenyző a tavalyi szezont követően volt kénytelen távozni a Forma-1-ből, a Red Bull ugyanis úgy döntött, 2021-re Sergio Perezt ülteti a helyére. Sőt, az energiaital-gyárosok nemrég azt is bejelentették, Perez 2022-ben is a csapatnál marad, Albonnak így nem lesz lehetősége a visszatérésre.

A Red Bull viszont dolgozik azon, hogy helyet találjon a fiatal pilótának a jövő évre.

A Holland Nagydíj helyszínén, Zandvoortban Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elárulta, vannak érdeklődők Albon szolgálatai iránt.

„Ő egy tehetséges srác. George [Russell] esetleges csapatváltása, most pedig Kimi [Räikkönen] visszavonulása lehetőségeket kínál. Szóval meggyőződésem, hogy a következő nagyjából két hétben megoldódik ez a kérdés” – mondta a szakember.

Horner azt kizárta, hogy Albon visszatér az AlphaTaurihoz, mely csapattal 2019-ben debütált. Egyúttal megerősítette, a fiatal pilóta iránt a Williams és az Alfa Romeo is érdeklődik.

„Más csapatokat keresünk. A Williams és az Alfa is kifejezte már érdeklődését. És igen, szeretnénk őt újra a Forma-1-ben látni. Remélhetőleg a következő néhány napban meg tudjuk oldani ezt.”

Arra a kérdésre, hogy felkészültek-e arra, hogy Albon kikerül a Red Bull családjából, ha egy olyan csapathoz kerül, mely a Mercedesszel, vagy a Ferrarival áll partnerségben, Horner azt mondta, „alkalmazkodunk bármihez, amivel biztosítani tudjuk, hogy versenyzői üléshez jut jövőre”.

„Mindig vannak akadályok. Ő egy olyan srác, aki megérdemel egy lehetőséget a Forma-1-ben jövőre, és mindent megteszünk azért, hogy segítsünk neki ebben. Vannak egyeztetések jelen pillanatban. Szóval remélhetőleg megoldódik a következő napokban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!