IMOLAGP

Red Bull: Évek óta nem voltunk ennyire jó formában

BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 20: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during day two of F1 Winter Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 20, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-235X3VU2W2111 // Usage for editorial use only //
A Red Bull rendkívül elégedett a 2020-as F1-es tesztek eddigi alakulásával, miután eddig összesen 302 kört tettek meg a versenyzők – a csapatfőnök Christian Horner szerint az utóbbi évek legjobb teljesítményét nyújtja az autó.

A Red Bull szerdán Max Verstappennel, csütörtökön pedig Alexander Albonnal tesztelt – előbbi pilóta 168, utóbbi versenyző pedig 134 kört tett meg az RB16-os versenygéppel. Az autó eddig nagyon megbízhatónak tűnik, és a teljesítménnyel is elégedettek. 

„Úgy gondolom, a hibrid éra kezdete óta az idei évben vagyunk a legjobb formában” – nyilatkozta Horner magabiztosan a második tesztnapot követően. 

Horner tudja, hogy az idei évben is nehéz lesz legyőzni a Mercedest, de úgy véli, sikerülhet számukra. 

„Masszív kihívás lesz legyőzni őket” – mondta. „Néhány versenyen már sikerült, de egy egész szezonon át kell sikerülnie.”

Horner elmondta, soha nem voltak ennyire felkészültek a szezon előtti teszteket megelőzően, és elárulta azt is, a tesztpadon kapott eredmények a versenypályán is hasonlóan alakulnak, ami mindenképpen jó hír számukra. 

„Több kilométert tettünk meg a próbapadon a teszt előtt, mint valaha. Soha ezelőtt nem mentünk a teszt kezdetekor 170 kört. És a versenyzők visszajelzései eddig biztatóak.

Minden várakozásunkat hozza az autó. Természetesen lehetetlen megjósolni, hogy a többiek mit csinálnak. De ha csak magunkra fókuszálunk, akkor boldogok lehetünk azzal, amit eddig elértünk” – mondta. 

A csapat számára a Hondával való együttműködés is egyre gördülékenyebb: „Úgy gondolom, hogy a teljes csomag jobban integrált” – mondta Horner. „Az egész csapat nagyszerű munkát végzett.”

Csütörtökön azonban egy kisebb probléma hátráltatta a Red Bullt: „Az egyik Honda-munkatárs ebéd előtt valamit felfedezett az adatokban” – mondta a vezető versenymérnök, Guillaue Rocquelin. „Ezért elővigyázatosságból úgy döntöttünk, hogy kicseréljük a motort.

A Honda megvizsgálta az erőforrást, és úgy találták, hogy nincs probléma, ezért pénteken újra beszerelik az eredeti motort, így délelőtt Verstappen, délután pedig Albon kap majd lehetőséget arra, hogy további kilométereket tegyen meg vele. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!