Red Bull: Gasly készen áll arra, hogy újra feljebb lépjen - F1VILÁG.HU

Red Bull: Gasly készen áll arra, hogy újra feljebb lépjen

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatának sportigazgatója, Jonathan Wheatley azt mondja, az elmúlt évek során sikerült jobban megérteniük juniorversenyzőiket, és véleménye szerint Pierre Gasly is készen áll arra, hogy visszatérjen az élmezőnybe.
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 12: Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri talks with Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing on the drivers parade before the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 12, 2021 in Monza, Italy. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Wheatley szerint a Red Bull számos leckét megtanult az elmúlt években, miután azzal kellett szembesülniük, hogy több juniorpilótájuk is küszködött nagycsapatuknál. A Red Bullnál tavaly és idén is Sergio Perez kap lehetőséget Max Verstappen csapattársaként, miután korábban Pierre Gasly és Alex Albon is a várakozásokon alul teljesített a holland oldalán.

Albon idén a Williams színeiben tér vissza a mezőnybe, Gasly pedig továbbra is az AlphaTaurinál versenyezhet. A Red Bull sportigazgatója, Jonathan Wheatley nemrég arról beszélt, sokat tanultak az elmúlt években arról, hogyan segítsék fiatal pilótáikat.

„Rengeteget dolgot tanultunk Alextől, megtanultuk, hogyan segítsünk egy olyan versenyzőt, aki nehéz időket él át” – mondta a szakember.

„És ugyanez volt a helyzet korábban Pierre-rel is. Nézzék csak meg, mennyire magabiztos most, egy valamivel kisebb csapatnál visszatért! Őszintén azt gondolom, hogy Pierre most készen áll arra, hogy megtegye a következő feljebb lépést.”

Arra, hogy a Red Bull türelmesebbé vált fiatal pilótáival szemben, Yuki Tsunoda is remek példa, aki a nehéz első szezon után idén újra lehetőséget kap az AlphaTaurinál.

Wheatley szerint Albon és Gasly – akik nagyon hamar a Red Bull nagycsapatába kerültek – balszerencsések voltak abban a tekintetben, hogy csapattársnak Max Verstappent kapták.

„Alex egy kiemelkedő fiatalember” – folytatta Wheatley.

„Egy fantasztikus versenyző, egy nagyon-nagyon gyors pilóta. De – mint ahogy egy kicsit Pierre esetében is – nagyon nehéz megérkezni egy olyan csapathoz, ahol Max Verstappen a társad.”

„Elég viharos volt megérkezni az AlphaTauritól, vagy a Toro Rossótól egy olyan csapathoz, ahol ott van egy olyasvalaki, mint Max. Maxnak Daniellel [Ricciardo] kellett boldogulnia, de most már láthatjuk, hogy ő is egy kiemelkedő tehetség. De Alex és az eltökéltsége, illetve az a tény, hogy soha nem hagyta, hogy az érzelmek eluralkodjanak rajta… Azt gondolom, ebből is látszik, mennyire ellenálló.”

Hirdetés

Wheatley beszélt Sergio Perezről is, aki tavaly nagyon tapasztalt pilótaként érkezett meg a Red Bullhoz, és bár hullámzóan alakult számára a szezon, végül idén is lehetőséget kap az istállótól.

„Egy csapat meg akarja nyerni a konstruktőri bajnokságot is, nemcsak az egyéni világbajnoki címet. Mindkét versenyzőre szükség van ehhez. Azt gondolom, az, amit Checo hozott a csapathoz, az a rengeteg tapasztalat, az erősebbé tett bennünket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!