Red Bull: Nem lesz bizalmas megállapodásunk az FIA-val, ahogy a Ferrarinak volt! - F1VILÁG.HU

Red Bull: Nem lesz bizalmas megállapodásunk az FIA-val, ahogy a Ferrarinak volt!

HIRDETÉS
Nem fog bizalmas megállapodást kötni a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) a Red Bull Forma-1-es csapata a költségplafonnal kapcsolatos ügyben – ezt mondta Christian Horner, aki szerint amint lezárul az ügy, minden részlet napvilágot lát majd.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 28: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks to the media in the Paddock prior to final practice ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 28, 2022 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Eric Alonso/Getty Images) M4 Sport

Lassan két hete, hogy kiderült, a Red Bull az FIA álláspontja szerint megszegte a költségplafonra vonatkozó szabályokat 2021-ben. Hogy pontosan mennyivel lépte át az éves költségkeretet a csapat, az még nem derült ki, ám az 1,8 millió dollárról szóló híreszteléseket a Red Bull csapatfőnöke légbőlkapottnak minősítette.

Az Amerikai Nagydíj szombati sajtótájékoztatóján Christian Horner leszögezte, jelenleg még zajlanak az egyeztetések az FIA-val, ám amint lezárul az ügy, minden részletet nyilvánosságra hoznak.

„Ez egy bizalmas egyeztetés köztünk és az FIA között. De, amit elmondhatok, hogy amint ez az ügy lezárul, teljes lesz a transzparencia, és el fogom majd magyarázni, milyen okok álltak a mi beadványunk mögött” – magyarázta a szakember, majd hozzátette, nem lesz olyan bizalmas megállapodás köztük és az FIA között, mint amilyet a szövetség még 2019-ben kötött a Ferrarival.

„Transzparensnek, az egész dolognak átláthatónak kell lennie. Nem lesz privát, titkos megállapodás. Azt gondolom, teljesen nyílt lesz a dolog – nagyon más, mint egy korábbi szituáció.”

Horner beszélt arról is, továbbra is biztosak benne, hogy nem lépték át a költséghatárt, és nem jutottak jogosulatlan előnyhöz.

További részletek

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!