Friss hírek

Red Bull: Nem lesz bizalmas megállapodásunk az FIA-val, ahogy a Ferrarinak volt!

Nem fog bizalmas megállapodást kötni a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) a Red Bull Forma-1-es csapata a költségplafonnal kapcsolatos ügyben – ezt mondta Christian Horner, aki szerint amint lezárul az ügy, minden részlet napvilágot lát majd.

Lassan két hete, hogy kiderült, a Red Bull az FIA álláspontja szerint megszegte a költségplafonra vonatkozó szabályokat 2021-ben. Hogy pontosan mennyivel lépte át az éves költségkeretet a csapat, az még nem derült ki, ám az 1,8 millió dollárról szóló híreszteléseket a Red Bull csapatfőnöke légbőlkapottnak minősítette.

Az Amerikai Nagydíj szombati sajtótájékoztatóján Christian Horner leszögezte, jelenleg még zajlanak az egyeztetések az FIA-val, ám amint lezárul az ügy, minden részletet nyilvánosságra hoznak.

Hirdetés
 

„Ez egy bizalmas egyeztetés köztünk és az FIA között. De, amit elmondhatok, hogy amint ez az ügy lezárul, teljes lesz a transzparencia, és el fogom majd magyarázni, milyen okok álltak a mi beadványunk mögött” – magyarázta a szakember, majd hozzátette, nem lesz olyan bizalmas megállapodás köztük és az FIA között, mint amilyet a szövetség még 2019-ben kötött a Ferrarival.

„Transzparensnek, az egész dolognak átláthatónak kell lennie. Nem lesz privát, titkos megállapodás. Azt gondolom, teljesen nyílt lesz a dolog – nagyon más, mint egy korábbi szituáció.”

Horner beszélt arról is, továbbra is biztosak benne, hogy nem lépték át a költséghatárt, és nem jutottak jogosulatlan előnyhöz.

További részletek

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Red Bull: Nem lesz bizalmas megállapodásunk az FIA-val, ahogy a Ferrarinak volt!
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!