Friss hírek

Red Bull: Perezt is a pályán kívül előzték meg!

Következetességet sürget a pályahatárokkal kapcsolatban a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner.

A téma versenyről versenyre visszatér, leginkább a pályahatárok következetlen alkalmazása miatt.

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen a vasárnapi Portugál Nagydíj hajrájában megfutotta a verseny leggyorsabb körét, és úgy tűnt, övé lehet az ezért járó bónuszpont, köridejét azonban végül törölték, mert a 14-es kanyarban kiszélesítette a pályát.

Hirdetés
 

„Furcsa ez, mert elvileg nem figyelték a pályahatárokat a 14-es kanyarban” – mondta közvetlenül a leintés után a holland.

Az F1Világ.hu úgy tudja, a 14-es kanyarban valóban nem is volt szenzoros ellenőrzés – az csak az 1-es és 4-es kanyarokban volt elérhető a versenybírók számára, Verstappen pályaelhagyását tehát vizuálisan szúrták ki a „toronyban”.

A versenyzők és a csapatok ezen a hétvégén is több iránymutatást kaptak a pályahatárokra vonatkozóan: a legutolsót szombaton küldte ki Michael Masi versenyigazgató, ebben figyelmeztette a pilótákat, törlik a köridőket, ha a 14-es kanyarban is szélesen fordulnak.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a verseny után fakadt ki: szerinte jó lenne, ha végre következetesen alkalmaznák a pályahatárokat.

„A pályahatárok jelentik a küzdelem csontvázát, nemde? És a következetes alkalmazásuk” – mondta Christian Horner a Sky Sports F1 televíziónak, majd hozzátette, Sergio Perezt úgy előzte meg Lando Norris a versenyen, hogy négy kerékkel kiszélesítette a pályát.

„A pálya határain kívül előzték meg őt. Kapunk egy dokumentumot az FIA-tól, és az, hogy ennek az alkalmazása egyik napról a másikra változik, frusztráló. Sergio is nagyon frusztrált volt emiatt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Red Bull: Perezt is a pályán kívül előzték meg!
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre
Norris idén is le tudta nyűgözni a McLaren főnökét

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!