Renault: Három évbe is beletelhet a siker

Akár három évbe is beletelhet, mire a Renault új gyári csapata versenyképes tud majd lenni a Forma-1-ben – ezt nyilatkozta a francia gyártó elnöke, Carlos Ghosn.


Akár három évbe is beletelhet, mire a Renault új gyári csapata versenyképes tud majd lenni a Forma-1-ben – ezt nyilatkozta a francia gyártó elnöke, Carlos Ghosn.

A Renault pénteken jelentette be, hogy a Lotus Forma-1-es csapatának átvételével 2016-tól gyári csapatként folytatja szerepvállalását a száguldó cirkuszban.

A Lotus 2015-ben hatodikként zárta a konstruktőri bajnokságot, az istálló azonban nem a Renault, hanem a Mercedes V6-os motorjait használta, mely jóval versenyképesebb volt a franciák aggregátjánál.

Carlos Ghosn elárulta, pontosan tudja, hogy időbe telik majd, míg sikeresek tudnak lenni az F1-ben.

„A csapatunk motivációját figyelembe véve azt hiszem, beletelik majd három évbe is, mire versenyképesek leszünk” – mondta a Renault elnöke a Le Figaro című lapnak.

„Emellett fejlesztjük majd szerepkörünket motorpartnerként is, bár csak a saját csapatunk érdekeit figyelembe véve. Elsősorban most a Red Bull miatt mondom ezt.”

A szakember elárulta, fontolóra vették a Forma-1-ből való teljes kivonulást, és hozzátette azt is, motorszállítóként egyszerűen nem érte volna meg a sportban maradni.

„Beszállítóként egyszerűen nem térül meg eléggé a dolog. A TV-s bevételek elosztása most jóval kedvezőbb, mint 2009-ben. És gondoltunk a Renault történelmére is. 40 éve a Renault-t kapcsolatba hozzák a Forma-1-gyel. A Forma-1-es győzelmek és címek tekintetében a második gyártó vagyunk a Ferrari mögött, megelőzve a Mercedest.”

„A Renault-nak lételeme a versengés, és azt is elmondhatom, a Forma-1-ben érdekeltek is mennyire ragaszkodnak a Renault-hoz, legyenek akár az FIA, a FOM, vagy néhány riválisunk emberei.”

A Renault várhatóan januárban árul el további részleteket jövőbeli F1-es szerepvállalásáról.

„Néhány hetet még várni kell. 2016 januárjában elárulunk majd néhány dolgot a szervezetről, a célokról, a versenyzőkről, a stratégiákról és a partnerekről.”

A Lotus csapata még korábban Pastor Maldonadót, valamint Jolyon Palmert szerződtette a 2016-os idényre, ám Ghosn szavai arra engednek következtetni, hogy az enstone-i gárda jövő évi versenyzőpárosa még korántsem végleges.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!