Rendkívüli nevet kapott a Ferrari új autója

Az F150-es kódnevet viseli majd 2011-ben a Ferrari forma-1-es versenyautója – jelentette be a csapat kedden kora este.


Az F150-es kódnevet viseli majd 2011-ben a Ferrari forma-1-es versenyautója – jelentette be a csapat kedden kora este.

Az olasz gárda pénteken, maranellói főhadiszállásán rántja le a leplet a vadonatúj betontorpedóról, melyet február elején, Valenciában máris pályára visznek majd.

Nem véletlenül kapja az F150-es kódnevet a 2011-es versenyautó: a csapat így szeretne tisztelegni Itália egyesítésének 150. évfordulója alkalmából.

„A Ferrari az olasz kiválóság, tehetség és kreativitás egyik kifejeződése” – nyilatkozta az olasz márka elnöke, Luca di Montezemolo a csapat hivatalos weboldalának.

„Minden férfi és nő, aki ennyire szenvedélyes munkát végez Maranellóban, büszkén képviseli hazánkat a világban, és ennek szellemében döntöttünk úgy, hogy egy olyan eseménynek ajánljuk ezt az autót, mely rendkívül fontos egész Olaszország számára.”

A Ferrari bejelentésének hallatán egyébként az Olasz Köztársaság elnöke, Giorgio Napolitano is elismerését fejezte ki a nemzeti márka felé, egyúttal megragadta az alkalmat és sikeres szerepelést kívánt a maranellói gárdának a 2011-es esztendőre.

Az új autó pénteki bemutatóját az olasz RAI 2 televízió élőben közvetíti, ám a csapat hivatalos weboldalán bárki figyelemmel kísérheti az ünnepélyes prezentációt.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS