Ricciardo nem ijed meg attól, hogy talán nem talál helyet magának 2024-re - F1VILÁG.HU

Ricciardo nem ijed meg attól, hogy talán nem talál helyet magának 2024-re

HIRDETÉS
Daniel Ricciardo nem ijedt meg attól, hogy 2024-ben nehezen tud visszakerülni a Forma-1-be. Az ausztrál pilóta élvezi, hogy távol lehet egy kicsit a versenyzéstől, és nem akar csak azért visszatérni a mezőnybe, hogy növelje a létszámot.
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 30: Daniel Ricciardo of Australia and Oracle Red Bull Racing poses for a photo in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Albert Park Grand Prix Circuit on March 30, 2023 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A rutinos versenyzőtől tavaly két szezon után vált meg a McLaren, és bár talán lett volna lehetősége arra, hogy helyet találjon magának, végül úgy döntött, inkább kihagy egy évet. Ricciardo volt csapata, a Red Bull tartalékosa lett, ám pontosan tudja, megvan a kockázata annak, hogy nem talál magának versenyképes ülést 2024-re.

„Ez engem nem ijeszt meg, mindig így volt” – mondta az ausztrál versenyző. „És nyilván, amikor kiraktak az ülésemből, tudtam, hogy meglesz a kockázat. De azt gondolom, világos, hogy mi az, amit nem akarok. Nem akarok csak úgy beülni bármilyen ülésbe jövőre, ugyanakkor szeretnék újra versenyezni.”

„Nem akarok mindent a nulláról kezdeni, és újra felépíteni F1-es pályafutásomat. Nem arroganciából mondom, de ezen már túl vagyok. Nem hinném, hogy az ilyesmi stimulálna, vagy megadná azt a második lökést, amire vágyok. A topcsapatoknál pedig még szűkösebb a lehetőségek száma. De akkor is tudom, hogy ott tudnék a legjobban teljesíteni. Szóval az efféle dolgokon tartom a szemem.”

Ricciardo a Red Bull tartalékosaként nem távolodott el a Forma-1-től, hiszen versenyekre utazik, és rengeteg időt tölt a csapat Milton Keynes-i szimulátorában. Elmondása szerint viszont időt szakít olyan tevékenységekre is, melyekre korábban nem volt ideje.

„Azt hiszem, látom már azokat a dolgokat is az elmúlt három hónap alapján, amikre szeretnék több energiát fordítani” – magyarázta. „Vannak egyéb dolgok is, amik tetszenek, de ezeket lesöpröm majd a tányéromról, és több minőségi időt szánok kevesebb projektre.”

„A két legfőbb dolog számomra a bor és a ruhabiznisz, ezek azok, amiket igazán élvezek, ezekbe invesztálok. Szóval ezek a kis szórakoztató hobbijaim. Hobbinak nevezem őket, de kezdenek valami mássá alakulni. És jó az is, hogy van időm magamra. Már vagy két hónapja nem edzettem, mert szükségem volt arra, hogy adjak egy kis pihenőt magamnak. Most pedig visszatérek hozzá, és szeretnék újra fitt lenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!